Neukirchner a Nieto na tovární Suzuki

Max Neukirchner a Fonsi Nieto testovali ve španělské Valencii tovární motocykly Suzuki GSX-R1000.

Němec Max Neukirchner a Španěl Fonsi Nieto absolvovali minulý týden ve španělské Valencii testy, které jim daly základní seznámení s motocykly týmu Alstare Corona Extra Suzuki. Na letošních modelech GSX-R1000 dokázal Nieto zajet nejrychlejší čas v hodnotě 1:35,5, zatímco Neukirchner se časem 1:35,0 dokonce dostal pod oficiální rekord okruhu, který letos v dubnu při španělském kole WSBK vytvořil Max Biaggi.
Fonsi Nieto
Tento test byl pro mne prvním seznámením s tímto motocyklem, hodně práce jsme tedy udělali na základním nastavení řidítek, páček a stupaček. Můj první pocit je takový, že motocykl je hodně dobrý a já se musím hodně učit. Začal jsem s nastavením Maxe Biaggiho, ale nepokračoval jsem v tomto směru a tak si myslím, že jsme se spíše přiblížili k nastavení Kagayamy. Alstare Suzuki je daleko lepší pro závodění než můj motocykl z poslední sezóny. Má hodně potenciálu. Nepřemýšlím o časech na kolo z tohoto testu, protože se nejdříve chci s motocyklem dobře seznámit. S Alstare týmem je skvělé pracovat, všichni jsou velmi přátelští. Velmi rychle jsem je všechny poznal a nyní již máme dobrý vztah. Světový šampionát superbiků není snadný pro závody, ale já se na tuto novou výzvu těším.
Max Neukirchner
Vím, že jsem s motocyklem Alstare Suzuki již jel, ale toto je pro mě nová situace. Většinu času jsme prožili tím, že jsme motocykl upravovaly pro můj styl jízdy. To znamená změnu polohy sedla, řidítek, páček a stupaček. V posledním závodě sezóny jsem byl rád za možnost jezdit na tomto motocyklu, ale nyní je čas na to, abychom motocykl pořádně připravili pro mojí postavu. Je před námi mnoho práce, ale všichni jsme připravení jít tvrdou prací vstříc dobrému vývoji. Chlapce z Alstare Suzuki znám, ale tentokrát jsem pracoval s jinými mechaniky. Musím si na ně zvyknout a oni si musí zvyknout na mě. Mám z tohoto týmu dobrý pocit a myslím si, že z Valencie odjíždíme v pozitivní náladě.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist