Německý Lausitzring přivítá superbikový šampionát

Součástí kalendáře mistrovství světa superbikových motocyklů bude minimálně příští tři roky německý závodní okruh Lausitzring. Němečtí fanoušci tak mají možnost kromě seriálu Grand Prix vidět na svém území závody superbikových motocyklů WSBK, kde má od roku 2008 zastoupení domácí výrobce BMW. Termín německého kola je plánován na 16. až 18.září 2016.

Na německém okruhu Lausitzring naposledy závodil světový seriál WSBK v roce 2007. Tehdy v třídě SBK vyhrál v prvním závodu Noriyuki Haga před Maxem Biaggim, ve druhém klání slavil vítězství Troy Bayliss, který porazil Japonce Hagu. Závodil tam také Jakub Smrž, jenž s Ducati 999 F05 obsadil třinácté a šestnácté místo.

Okruh Lausitzring je s dráhou dlouhou 4265 metrů znám také jako EuroSpeedway a patří k nejmodernějším okruhům Evropy. Je také součástí kalendáře mezinárodního mistrovství Německa IDM. Závodní areál postavili před patnácti lety nedaleko městečka Klettwitz, které leží mezi Berlínem a Drážďany. Z Prahy je to nějaké dvě a půl hodiny cesty.

„Jsme rádi, že můžeme přivítat FIM Superbike zpět v Lausitzringu po dvou letech bez závodu v Německu,“ uvedl generální ředitel Lausitzringu Josef Meier. „Mistrovství světa superbiků nabízí tu nejvyšší úroveň motocyklových závodů a zajistí tvrdé souboje a vzrušující podívanou jak našim německým, tak evropským fanouškům. Bude to také ta nejlepší příležitost jak celosvětově představit Lužická jezera, krajinu největších umělých jezer v Evropě.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist