Němec Öttl podepsal s GoEleven a bude jezdcem WSBK

Po dvou letech strávených v MS Supersport přestupuje Philipp Öttl do královské WSBK, kde bude minimálně dva roky závodit v sedle Ducati Panigale V4 R v barvách týmu GoEleven. Němec přestoupil v roce 2020 do superbikového šampionátu po šesti letech jezdce mistrovství světa Moto3 a jedné sezoně v třídě Moto2. První sezonu WSSP dokončil celkově třetí, nyní mu patří průběžná pátá příčka.

Pětadvacetiletý Philipp Öttl je talentovaným jezdcem, který se chtěl dlouho prosadit v sérii Grand Prix, ale nakonec výrazně zazářil až jako jezdec mistrovství světa supersportů, kde závodil poslední dva roky. V barvách stáje Pucceti Racing Němec odjel 36 závodů a celkem 11krát stál na stupních vítězů. Na nejvyšší pozici zatím nedosáhl, ale šanci to dokázat má ještě v posledních dvou kláních, které ho čekají v Indonésii.

K přestupu do královské WSBK Philipp Öttl uvedl: „Jsem velmi rád, že po dvou úspěšných sezonách v mistrovství světa supersportů mohu s GoEleven udělat další krok do WorldSBK! Doufám, že se budu moci rychle učit, což je myslím s dobrou partou lidí možné, a s GoEleven mám všechny předpoklady dosáhnout dobrých výsledků.“

„Už se nemůžu dočkat až zahájím novou zkušenost s velkou motorkou, naučím se co nejvíc a příští rok se budu závod od závodu zlepšovat. Jsem také rád, že pojedu Ducati, je to skvělý výrobce a tuto šanci ve WSBK jsem si moc přál, zejména pak k úspěšné historii značky Ducati!“ dodal Öttl.

Tým Pucceti Racing WSSP tento týden oznámil, že za odchozího Öttla příštím rokem pojede jednadvacetiletý Ital Yari Montella, jenž bude týmovým kolegou Turka Cana Öncü.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist