Němec Cortese nahradí v testu WSBK Brita Camiera

Jezdec týmu Barni Racing, zkušený Leon Camier, má na zranění velkou smůlu. V závěru roku měl při testování pád a v prosinci musel podstoupit operaci levého ramene. Rekonvalescence vyžaduje nějaký čas a proto Camier nebude s týmem testovat v rámci dvoudenního privátního testu v Jerezu (22/23.ledna). Jezdcem, který Brita zastoupí, bude Sandro Cortese.

Ve čtvrtek tým Barni Racing oznámil, že Leon Camier nebude příští týden testovat v Jerezu a jako náhradního jezdce uvedli Sandra Corteseho s nímž zároveň počítají i pro další test v Portimau, který je na programu 26. a 27.ledna.

Krátce před druhým privátním testem v Portimau absolvuje Leon Camier prohlídku u lékaře, který určí, zda bude pro něho bezpečné podstoupit rizika spojená s možným pádem během testu nebo absolvuje až oficiální testy na Phillip Islandu, které předcházejí úvodnímu podniku superbikové sezony v Austrálii.

Šéf týmu Barni Racing, Marco Barnabo, na toto téma uvedl: „Naši prioritou je v této části sezony pracovat na vývoji nové motorky a snažit se do Austrálie přijet s co nejvýkonnějším strojem. Proto jsme přijali šanci dát Ducati Panigale V4 R rychlému a zkušenému jezdci, jakým je Sandro Cortese, jenž je v této chvíli bez závazku. Jsem si jistý, že během dvou dní v Jerezu nám Sandro nabídne správnou zpětnou vazbu.“

„V závěru testu ve Španělsku rozhodneme o programu pro Portimao. Samozřejmě jet tam s Camierem má naši prioritu a jeho zotavení je rychlejší než se předpokládalo. Leon chce do Portimaa jet testovat, ale nesmíme nic uspěchat a pečlivě zvážit všechna pro a proti,“
dodal Barnabo.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Lech přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist