Názory z britského superbikového podia

Přečtěme si společně, co řekli dnešní superbikoví "medailisté" z okruhu Donington Park, tedy včetně diskutabilního dojezdu druhé jízdy.

Donington Park - 1. jízda

Marco Melandri (BMW) vyhrál první závod na Doningtonu a zapsal se tak nenávratně do historie světového šampionátu superbiků, neboť pro BMW Motorrad Motorsport Team vyhrál první závod vůbec: "Je to neuvěřitelný pocit, že moje jméno bude navždy zapsáno v historii BMW. O nějakém takovém úspěchu jsem jako dítě pouze snil. Chtěl bych poděkovat BMW Deutschland za podporu. Ale hlavně všem těm lidem v týmu, kteří pracovali opravdu hodně tvrdě a nevzdávali se ani v okamžicích, kdy se vyskytly problémy. Jsem neuvěřitelně šťastný, že stojím úplně nahoře".

Týmový kolega Leon Haslam (BMW) potvrdil double BMW svým druhým místem v cíli, ačkoliv by velmi rád stál právě on na nejvyšším stupni. Ovšem vicemistr světa 2010 udělal v posledním kole chybu: "Byl jsem bohužel na špatné straně od Marca a musel jsem do kačírku. Jsem zklamán, neboť jsem se cítil opravdu výborně. V každém případě klobouk dolů před Marcem, jel opravdu fantasticky, ale i náš motocykl fungoval skvěle".

Tom Sykes (Kawasaki) skončil se svým motocyklem ZX-10R jako třetí: "Byl to fantastický závod, který jsem si prostě užíval. Ale přišlo mně to, že byl nějak zbytečně dlouhý. Ukázali jsme ale dobré show, hodně předjížděcích manévrů, ale bylo i několik obětí. Na jednom krátkém úseku tratě jsme měli nějaké problémy, doufám že se nám je podaří odstranit. Cítím se opravdu velmi dobře a myslím si, že můžeme pokračovat ve stejném duchu i nadále"

Donington Park - 2. jízda

Jonathan Rea (Honda) vyhrál druhý závod na britském okruhu Donington Park: "Nejdříve bych chtěl poděkovat svému týmu, že mně připravil tak skvělý motocykl. V první jízdě jsem trochu "zaspal". V poslední zatáčce nechal Melandri malou díru a já jsem neviděl žádný důvod, abych tuto šanci nevyužil. Je mně líto, že oba dva kvůli tomu spadli, ale dle mého názoru tam bylo hodně místa. Podstatné ale je, že jsem získal 25 bodů a kvůli tomu jsem šťastný".

Max Biaggi (Aprilia) získal díky tomuto hodně diskutabilnímu předjížděcímu manévru Melandriho druhé místo: "V prvním závodě jsem udělal malou chybu, navíc moje Aprilia nefungovala úplně bezproblémově. Ve druhé jízdě byl ale motocykl lepší a byli jsme schopni držet tempo s Top jezdci. V některých místech tratě jsem měl více problémů než soupeři, ale přesto jsem se nevzdával a byl klidný. Druhé místo pak přišlo nějak automaticky, nemohu sice říci, že jsem šťastný, ale je to okay".

Tom Sykes (Kawasaki) se s velkou dávkou štěstí dostal už podruhé během jednoho dne na podiové umístění: "Získal jsem Holeshot a čtyři kola jsem vedl závod. Potom mě trochu zbrzdil vítr, ale díky šťastné náhodě jsem z celé situace vyvázl hodně dobře. Během celého víkendu se nám sice nepodařilo najít optimální nastavení, ale získal jsem nejen Pole-Position, ale i dvě podia, což je nejen pro mně, ale i pro Kawasaki opravdu skvělé. Poslední kola závodu byla opravdu hodně hektická, hoši jeli zbytečně agresivně, neboť chtěli za každou cenu vyhrát. Pro některé to dopadlo špatně, naopak já jsem měl štěstí, že jsem nasbíral hodně bodů a také dvě podia."

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist