Náhradník za Lascorze je problémem

Zatímco v Assenu nemusel tovární tým Kawasaki nasadit žádného náhradníka za těžce zraněného Joana Lascorze, tak v Monze už náhradník musí startovat. Ale není vůbec jednoduché ho najít, více v článku...

Jednání o náhradníka za zraněného Španěla Joana Lascorze se ukazuje jako poněkud složitá záležitost. Kawasaki má sice k dispozici konkurence schopný motocykl, ale tým nemá dostatek peněz k zaplacení kvalitního jezdce.

Minulý týden se ptal týmový manažér Kawasaki Racing, Guim Roda, týmu Pedercini, zda by uvolnili Davida Saloma. Odpověď však byla zamítavá. Faktem je, že na začátku sezóny se španělský jezdec na Phillip Islandu při testech zranil, ovšem po závodě v Imole byla jeho Kawasaki ZX-10R vybavena novou technikou a Salom stále více a více dokazuje svůj nesporný jezdecký potenciál, takže tým Pedercini se ho dobrovolně nechce zbavit. Potvrdil to 10. místem v Superpoli v Assenu a 13., respektive 12. místem v obou nizozemských závodech.
Guim Roda "dostal košem" i u dalšího potencionálního kandidáta, Anthony Westa. Ten dal jasně najevo, že je spokojen ve svém současném týmu QMMF, kde jezdí v kubatuře Moto2 za finančně silný tým podporovaný přímo z Kataru a rozhodně nemá úmysl opustit paddock Grand Prix ve prospěch WSBK.

Dalším kandiátem je 28-letý Španěl Sergio Gadea, který měl vloni až do svého zranění za sebou velmi úspěšnou sezónu v kubatuře do 125 ccm (dvě podia v Kataru a v Assenu), pak ale musel tým BQR Blussens opustit a hned při svém druhém startu v Moto2 při Grand Prix Japonska se už v tréninku těžce zranil. Nyní je tento zkušený jezdec bez angažmá, když v týmu Phonica Moto3 dostal místo našeho Míry Popova - a Gadea si dělal zálusk na toto uvolněné místo -, příležitost Ital Simone Giorgi Grotzkyj.

Posledním kandidátem, jehož jméno přinesl na přestupní trh jeho manažér, je Ital Luca Scassa, jezdící aktuálně britský šampionát superbiků za tým Padgett’s Honda Racing, ale tento italský jezdec rozhodně není u továrního týmu Kawasaki prioritou...

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist