Na týmy WorldSBK čekají první testy roku 2017

Zimní přestávka definitivně končí a týmy superikového šampionátu už připravují kamiony na první cestu, která bude příští týden na jih Španělska. Testovat je nyní šance v Jerezu, později v portugalském Estorilu a pak už na všechny čeká cesta do Austrálie, kde mají týmy WorldSBK a WorldSSP dvoudenní oficiální test po němž následuje úvodní podnik sezony 2017 na Phillip Islandu.

V termínu 24. a 25.ledna je test v jihošpanělském Jerezu. První šance pro superbikové týmy vyvést své nové stroje na závodní dráhu, zapracovat na nastavení, ale také na souhře posádky pokud do nové sezony nastupují s novou jezdeckou sestavou. Z prostředí FIM Superbike to budou týmy Kawasaki Racing Team, Aruba.it Racing –Ducati, Pata Yamaha Official WorldSBK, Milwaukee Aprilia, Althea BMW Racing, Barni Racing, Kawasaki Puccetti Racing a Honda World Superbike.

Do Jerezu přijedou testovat také týmy FIM Supersport jako CIA Landlord Insurance Honda, GRT Yamaha Official WorldSSP, Kawasaki Puccetti Racing, Orelac Racing VerdNatura a STK1000 Aruba.it Racing – Junior Team. Pro všechny je velmi důležité nasbírat potřebná data a připravit stroje na první podnik sezony.

Kromě Jerezu využijí některé týmy možnost testovat na dráze v Algarve. Po skončení zkoušek v Jerezu zamíří do Portugalska Milwaukee Aprilia, Barni Racing Team, Althea BMW Racing, Guandalini Racing a jediné dva dny testů tam absolvuje tým MV Agusta Reparto Corse s Leonem Camierem a Patrikem Jacobsenem.

Posledním testem na evropské půdě bude první dva únorové dny test v Jerezu. Tam už potvrdili účast týmy Kawasaki Racing Team, Milwaukee Aprilia a Guandalini Racing. Poté následuje balení techniky a stěhování do Austrálie. Oficiální test na Phillip Islandu je v termínu 20. a 21.února, první závodní víkend startuje v pátek 24.února 2017.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist