Na poslední chvíli získal Canepa místo u Grilliniho

Italský závodník Niccoló Canepa jen nedávno zjistil, že po Assenu již nebude v superbikové sezoně dál pokračovat s týmem amerického výrobce motocyklů EBR, protože ten kvůli finančním potížím stáhl tým z mistrovství světa. Přímo za minutu dvanáct ale pro Canepu přišla nabídka z týmu Andrea Grilliniho a šestadvacetiletý (14.května mu bude sedmadvacet) jezdec z Janova zůstává součástí paddocku WSBK.

Začátkem týdne avizoval tým Pedercini podpis smlouvy s francouzským závodníkem Christophe Ponssonem, jenž sice sezonu zahájil v barvách týmu Grillini SBK Team, ale od víkendové Imoly nahradí v týmu Pedercini Javiera Alvize.

Po francouzském jezdci zůstalo u týmu Grillini SBK volné místo a to nabídli zkušenému Canepovi, který zůstal bez práce a možnosti závodit v mistrovství světa. Samozřejmě Ital tuto nabídku neodmítl, třebaže to nebude snadný přestup. „Jsem za tuto příležitost moc rád. Přišla skutečně v poslední chvíli,“ prozradil Niccoló Canepa.

„Potom všem, co se nedávno stalo se už moc těším, že budu ve zbytku sezony závodit s týmem Grillini. Nebude to snadné, protože s Kawasaki ZX-10R jsem nikdy nejezdil a zatím ani neznám tým, ale odevzdám ze sebe to nejlepší tady a na každé další dráze, kde přijedeme. Rád bych Andrea Grillinimu poděkoval za šanci zůstat v tomto seriálu.“
.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist