MV Agusta testovala v Cartageně

Krátce potom, co skončil zákaz testování pro týmy superbikového šampionátu, testovala na dráze španělského okruhu stáj MV Agusty, jenž letos nově jede pod křídly Forward Racingu. Švýcarská skupina má zkušenosti z MotoGP a v roce 2016 bude provozovat oba týmy MV Agusty v MS Superbike a MS Supersport. Společně s Leonem Camierem tak v Cartageně testovali také oba jezdci z MS Supersport Jules Cluzel a Lorenzo Zanetti.

Oficiální dvoudenní test je až těsně před startem sezony na Phillip Islandu, takže nyní týmy světového šampionátu WSBK absolvují privátní testy především na jihu Evropy, kde to počasí umožňuje. Tým Yamahy zamířil do Portimaa, MV Agusta testovala tři dny v Cartageně, Althea Racing stráví víkend na dráze ve Vallelunze a většina týmů se pak uvidí příští týden v Jerezu.

Jezdcem superbikové stáje MV Agusty je Leon Camier, který má před sebou kompletní sezonu v sedle F4 RC. Zkušený jezdec byl během třídenního testu příjemně překvapen pokrokem, který jeho stroj zaznamenal po zimní přestávce. „I přesto, že povětrnostní podmínky nebyly zrovna ideální, získali jsme důležitá data pro další vývoj mé MV Agusty F4 RC. Jsem velmi spokojený a jistý, že v následném testu předvedeme další zlepšení,“ řekl britský závodník.

Testovacím jezdcem Forward Racingu je Marco Melandri, který superbike MV Agusty vyzkoušel jen nedávno, ale zatím to nevypadá, že by se měla jezdecká sestava rozšířit o dalšího závodníka.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist