MV Agusta Reparto Corse

Po více jak sedmatřiceti letech, které uplynuly od posledního světového vítězství Giacoma Agostiniho na Nürburgringu 1976, je MV Agusta (Meccanica Verghera Agusta) připravena oficiálně vstoupit zpět na mezinárodní scénu. Italská značka spojila návrat na závodní dráhu s Yakhnich Motorsport Team.

První motocykl MV Agusta spatřil světlo světa v roce 1946 a o čtyři roky později už tato značka figuruje v mistrovství světa. V roce 1980 se MV Agusta stává součástí koncernu Cagiva a její činnost v Cascina Costa končí. Do té doby si na konto připsala rekordních 38 světových titulů v jednotlivcích a 37 titulů v soutěži konstruktérů.

Po sedmnácti letech přichází v roce 1997 Claudio Castiglioni s novým strojem MV Agusta F4 Serie ORO a tím se postaral o znovuzrození této slavné značky.
Počínaje rokem 2014 bude mít MV Agusta v mistrovství světa produkčních motocyklů (WSBK) zastoupení v kategoriích Superbike a Supersport. MV Agusta a Yakhnich Motorsport budou na vývoji motocyklů pracovat v obou zmíněných šampionátech společně a pod oficiálním názvem Yakhnich Motorsport MV Agusta Reparto Corse.

Cílem pro sezonu 2014 je závodit na předních příčkách kategorie Supersport, kde v uplynulé sezoně prokázal své kvality model F3 a zároveň pracovat na vývoji modelu F4 RR (kategorie tovární), aby se stal jedním z hlavních hráčů WSBK v roce 2015, tedy v době, kdy vstoupí v platnost nové technické předpisy.

Jezdecká sestava oficiálního týmu Yakhnich Motorsport MV Agusta Reparto Corse pro kategorii Superbike a Supersport zatím není známa a má být oficiálně představena do konce listopadu.

Poznámka: na fotografii je limitovaná edice MV Agusta F3 "Series Oro"

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist