Muggeridge místo Xause

Tým Castrol Honda hlásí změnu pro závod WSBK na britském okruhu Silverstone. Místo zraněného španělského jezdce Rubena Xause zde pojede Australan Karl Muggeridge.

Španěl Rubén Xaus měl v prvním kole prvního brněnského závodu těžký pád, po kterém nenastoupil ani do druhé brněnské jízdy. Bohužel následky tohoto pádu se ukázaly těžší, než se původně zdálo a tak musí "král pádů" tohoto seriálu vynechat i závod na britském okruhu Silverstone. Bude zde nahrazen Australanem Karlem Muggeridgem. V praxi to znamená, že za tým Castrol Honda pojedou v domácím závodě dva náhradníci.
Drama v týmu Castrol Honda je tak skoro perfektní: Jonathan Rea chybí od svého zranění ve warm-upu z Misana z poloviny června a nyní se tedy zranil i druhý stabilní jezdec týmu Ruben Xaus. Nizozemský tým Ten Kate Honda s britským sponzorem Castrol tak nastoupí o víkendu s dvěma náhradníky, Alexem Lowesem a Karlem Muggeridgem. 

Španěl Xaus si neustále stěžoval na silné bolesti v zádech a tak se v minulém týdnu podrobil speciálnímu vyšetření, při kterém bylo zjištěno, že má zlomený třetí zádový obratel.

Muggeridge jako náhradník bylo celkem logické řešení, neboť tento Australan se stal v roce 2004 s týmem Ten Kate Honda mistrem světa supersportů a další dva roky jel za stejný tým světový superbikový šampionát. V loňském roce se stal mezinárodním mistrem Německa na Hondě týmu Holzhauer Racing a nyní je aktuálně v šampionátu IDM na místě druhém. 

Muggeridge vždy říkal, že je jeho přáním startovat ve světovém šampionátu superbiků, zatímco IDM je pro mladíky: "Zabírám svým závoděním v IDM jedno místo pro mladé Němce, ovšem momentálně je ve WSBK velmi málo jezdeckých míst", říká jasně Karl Muggeridge.

Při německém závodě na Nürburgringu, který se koná 4. září, by měl tým Castrol Honda nastoupit opět s oběma stabilními piloty Reou a Xausem.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist