Muggeridge: "Biaggi měl vždy to nejlepší jen pro sebe"

"MS-Superbike 2013 se rozhodne mezi Eugene Lavertym, Marcem Melandrim a Tomem Sykesem", je přesvědčen Karl Muggeridge, světový ex-šampion supersportů a jezdec, který pět plných sezón závodil v MS-Superbike.


Přečtěte si, jak vidí letošní šance jednotlivých pilotů právě tento Australan, jenž kromě 62 závodů v SSP (11 vítězných a 20 podií) absolvoval i 114 závodů MS-Superbike, naposled v Portimau 2011 jako náhradník za zraněného Rubena Xause. Karl Muggeridge závodil ve WSBK celkem pět plných sezón 2005-2009 a byl také šampionem IDM Superbike 2010 a zde jsou jeho tipy na letošní MS-SUPERBIKE.

Ducati

"Že je Ducati Panigale už tak brzy dobrá, mě opravdu nadchlo. Každý na tento motocykl pouze nadával, ale nyní to vypadá, že má velmi dobrý výkon. Faktem ale je, že Phillip Island byl pro Ducati velmi dobrý. Rovněž Aragón až na dvě dlouhé rovinky by ji měl vyhovovat. Monza bude pro Panigale hodně těžká. Ale jinak bude Ducati všude hodně silná. Ale aby to stačilo Checovi na titul, tak to nevěřím. To by musela Ducati přidat více výkonu motoru a najít větší Topspeed", říká na konto Pole position Checy v Austráliie Karl Muggeridge.

Aprilia

"Aprilia je hodně silná, všichni čtyři piloti jsou hodně rychlí. Bylo vždy úplně jedno, kdo na motorku nasedl, hned jezdil rychle. Max Biaggi byl lepší jen proto, že si vždy nechal ten nejlepší motocykl pro sebe. Nyní ale mají všichni rychlý bike. Co se týká celé sezóny, tak zřejmě bude nejkonstantnější Eugene Laverty. Doufám, že Eugene vydrží celou sezónu. Určitě mu pomůže, že pojede v tomto týmu už druhou sezónu. Od poloviny minulé sezóny byl totiž hodně rychlý. Zda Sylvain Guintoli pojede celý rok jako na Phillip Islandu – tak tomu nevěřím. Je to ostatně jeho trať, stejně jako Magny-Cours a na některých dalších okruzích bude také silný - ale na některých nebude tak dobrý. Nevidím ho po skončení sezony v Top-3, nýbrž snad v Top-5".

BMW

"Marco Melandri měl v loňském roce velmi silný tým a je také velmi dobrý pilot. Možná je pro něho výhodou, že se BMW nebude už tak míchat do týmu...".

Kawasaki

"Tom Sykes je hodně rychlý, už vloni se stal málem mistrem světa. Proč by se mu nemělo podařit letos?"

Honda

"Pata Honda měla v posledních měsících několik prablémů, myslím si ale, že se jim je podaří postupně vyřešit. Nevím ale, co mají ještě schováno v rukávu za překvapení a je otázkou, jak Honda Japan oba jezdce Jonathana Reu a Leona Haslama během sezóny podpoří".

Suzuki

"GSX-R1000 je velmi dobrý motocykl, a Leon Camier hodně silný jezdec. Loňskou sezónu zakončil na hodně vysokém levelu. Určitě se v několika závodech umístí hodně vpředu a celkově skončí lépe, než vloni".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist