MS Superbike – sobota v Jerezu

Kapitoly článku

Supersport – kvalifikace

V polovině kvalifikace třídy Supersport měl s časem 1´44,614 sekundy provizorní pole position Michael van der Mark (Pata Honda World Superbike). Druhý Patrick Jacobsen (Kawasaki Intermoto Ponyexpres) ztrácel něco přes desetinu, třetí Lorenzo Zanetti (Pata Honda World Superbike) byl o čtyři desetiny pomalejší. Florian Marino (Kawasaki Intermoto Ponyexpres) figuroval devátý, Valentin Debise (Com Plus SMS Racing) šestnáctý a Tony Coveňa (Kawasaki Intermoto Ponyexpres) dvaadvacátý.

Posledních pět minut odstartoval na špici tabulky časů s časem 1´44,433 sekundy Kenan Sofuoglu (San Carlo Puccetti Racing), druhý čas patřil VD Markovi a na třetí místo se posunul Florian Marino. Američan Patrick Jacobsen byl čtvrtý, pátý Ratthapark Wilairot a šestý Lorenzo Zanetti. Jules Cluzel byl až devátý, ale ta nejrychlejší kola byla teprve na programu dne v posledních minutách.

Kvalifikaci vyhrál časem 1´44,293 sekundy Michael van der Mark, druhý byl klasifikován Kenan Sofuoglu, ale ten do závodu odstartuje z boxové uličky za nedodržení předpisu ohledně povoleného množství použitých motorových jednotek (článek 1.21.20), což může souviset s jeho přestupem k novému týmu. Start je v tomto případě deset sekund potom, co se na výjezdu z boxové uličky rozsvítí zelené světlo. Třetí startuje do závodu Ital Lorenzo Zanetti.

Z druhé řady odstartují oba jezdci české stáje Kawasaki Intermoto Ponyexpres čtvrtý Florian Marino a pátý Patrick Jacobsen. Druhou řadu na startu uzavře Thajec Ratthapark Wilairot. Francouz Jules Cluzel (MV Agusta Reparto Corse) startuje desátý. Valentin Debise odstartuje osmnáctý, Tony Coveňa třiadvacátý.

AKTUALIZACE: FIM Supersport_Starting Grid_Jerez 2014.pdf

Protože Kenan Sofuaglu startuje z boxové uličky, pořadí na startovním roštu za ním se posouvá směrem nahoru, což znamená, že Florian Marino startuje třetí z první řady a Patrick Jacobsen čtvrtý z druhé. Valentin Debise bude na startu sedmnáctý a Tony Coveňa dvaadvacátý.

Harmonogram víkendu.

Supersport World Championship - kvalifikace
30°C, dráha suchá, 50°C, vlhkost: 49%
Supersport_QP_Jerez 2014.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Radek Babička - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist