MS Superbike – sobota v Jerezu

Kapitoly článku

Superbike – Superpole (1)

V prvním Superpole bojovali o pozice na startu superbikového klání jezdci z druhé desítky kombinace časů tří volných tréninků. Pro desítku závodníků to ale není “pouze“ bitva o pozice na startu, ale zejména o dvě postupová místa do druhého superpole. V tomto směru měl být největším favoritem Leon Haslam (Pata Honda World Superbike), který se do Superpole 2 přímo nedostal.

Před posledním výjezdem na trať, byl na vedoucí pozici s časem 1´42,329 sekundy Leon Haslam a na postupové druhé pozici Alessandro Andreozzi (Team Pedercini) s časem 1´43,461 sekundy. Tři minuty před koncem šel do vedení David Salom (Kawasaki Racing Team) s časem 1´42,329 sekundy a Andreozzi rázem ztrácel na postup přes sedm desetin.

V předposledním rychlém kole se do vedení posunul Leon Haslam, ale téměř okamžitě jej o téměř dvě desetiny překonal Sylvain Barrier (BMW Motorrad Italia Superbike Team) časem 1´41,768 sekundy. David Salom už nedokázal zareagovat rychlejším kolem, na postup do druhého seuperpole ztratil čtyři desetiny a do závodu odstartuje třináctý. Těsně za Salomem je Niccoló Canepa (Althea Racing).

Do druhého Superpole postupuje Sylvain Barrier a Leon Haslam.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Radek Babička - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist