MS Superbike – sobota v Doningtonu

Kapitoly článku

Supersport – kvalifikace

Během kvalifikace třídy Supersport už nepršelo tak moc jak tomu bylo v případě superbiků, ale vody bylo na dráze pořád dost, což si vyžádalo množství pádů a také zásah zdravotní služby okruhu Donington Park. Pádu se nevyhnul Florian Marino (Kawasaki Intermoto Ponyexpres), jenž havaroval v nájezdu do deváté zatáčky a jeho Kawasaki udělala pár kotrmelců, takže do závodu nakonec odstartuje šestnáctý.

Deset minut před koncem byl na provizorním pole position s časem 1'47,894 sekundy Kenan Sofuoglu (MAHI Racing Team India), který byl o téměř čtyři desetiny rychlejší než druhý v pořadí Kev Coghlan (DMC Panavto Yamaha). Čím víc se jezdci snažili zrychlit, tím větší měli problémy a to platilo i v případě jezdce českého týmu Frasera Rogerse (Com Plus SMS Racing), který havaroval v sedmé zatáčce. S poškozenou Hondou stačil poodjet a udělal dobře, protože ve stejném místě havaroval Alessandro Nocco (San Carlo Puccetti Racing).

Fantastické poslední měřené kolo zajel časem 1'46,405 sekundy Holanďan Michael van der Mark (Pata Honda World Supersport) a vyhrál první pozici na startu. Na druhém místě je Kenan Sofuoglu a rovněž posledním rychlým kolem vybojoval první řadu na startu Kev Coghlan, který v poslední sekundě připravil o třetí místo na startu Američana Patricka Jacobsena (Kawasaki Intermoto Ponyexpres).

V závěru kvalifikace už dokonce svítilo sluníčko, ale tolik rozbitých motorek … kvalifikace v Doningtonu bude stát týmy pěkných pár tisíc euro.

Harmonogram víkendu.

Supersport World Championship - kvalifikace
15°C, dráha mokrá, 15°C, vlhkost: 62%

Třída Supersport - Kvalifikace.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist