MS Superbike – pátek v Sepangu

Kapitoly článku

Superbike – volný trénink (1)

V prvním tréninku začali lépe ti jezdci, kteří okruh v Sepangu znají z dřívějšího působení v mistrovství prototypových motocyklů. Na první pohled je rovněž zřejmé, že hlavní slovo mají zatím motocykly Aprilia, jejímž jezdcům patří první tři časy. Úvodní trénink byl ovlivněn vyvěšením červených vlajek, které následovaly po technickém problému Kawasaki Sheridana Moraise (Iron Brain Grilini Kawasaki). Dráha Sepanhu byla dopoledne suchá, ale teploty už míří k čtyřicítce.

V pětasedmdesátiminutovém speciálním tréninku zajel nejrychleji Marco Melandri (Aprilia Racing Team), když kolo přes pět a půl kilometry dlouhého okruhu zajel časem 2'05,167 sekundy. Italský závodník potřebuje získat nějaký výrazný výsledek a tímto výkonem zřejmě naznačil, že by to v Sepangu mohlo jít. Druhý je Španěl Toni Elías (Red Devils Roma), který na Melandriho ztrácí pouze 0,055 sekundy, což rozhodně není moc. Třetí Sylvain Guintoli (Aprilia Racing Team) zajel kolo časem 2'05,291 sekundy a byl o necelé dvě desetiny pomalejší ve srovnání s týmovým kolegou.

Za trojicí na motocyklech Aprilia je Tom Sykes (Kawasaki Racing Team), který ztrácí 0,536 sekundy a první pětici uzavírá jezdec Ducati Davide Giugliano (Ducati Superbike Team) s časem 2'05,926 sekundy. Posledním jezdcem s časem po dvě minuty a šest sekund je šestý Chaz Davies (Ducati Superbike Team). Nejlepším z jezdců kategorie EVO je s dvanáctým časem 2'07,830 sekundy Alessandro Andreozzi (Team Pedercini).

Během tréninku havaroval ve čtvrté zatáčce okruhu Sepang Eugene Laverty (Voltcom Crescent Suzuki) a v sedmé zatáčce spadl Jonathan Rea (Pata Honda World Superbike Team). Oběma patří v tabulce časů prvního tréninku v pořadí jedenáctá a sedmá příčka a pádem u nich nemělo dojít k žádné újmě na zdraví.

Superbike World Championship - volný trénink (1)
30°C, dráha suchá, 42°C, vlhkost: 70%
FIM Superbike_FP1.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist