MS Superbike – den závodu v Laguně

Kapitoly článku

Superbike – závod (2)

Po pěti
úvodních kolech vedl závodní pole Tom Sykes (Kawasaki Racing Team), jenž ale neustále odolával útokům druhého Sylvaina Guintoliho (Aprilia Racing Team), Francouze pak předjel Marco Melandri (Aprilia Racing Team) a jel těsně za Britem. To byla vedoucí trojice, jejíž náskok na další skupinu byl minimální. Na čtvrtém místě jel Eugene Laverty (Voltcom Crescent Suzuki) a těsně za ním Davide Giugliano (Ducati Superbike Team) následován šestým Tonim Elíasem (Red Devils Roma).

V jedenáctém kole závodu došlo na vrcholu Vývrtky (osmá zatáčka) ke kontaktu mezi Alexem Lowesem (Voltcom Crescent Suzuki) a Lorisem Bazem (Kawasaki Racing Team). Lowes havaroval a Ředitelství závodu nechalo druhé klání zastavit.

14.7. ... 00:15 (SEČ) – otevřen výjezd z boxů, závod bude restartován na sedm kol
              00:18 (SEČ) – zahřívací kolo
              00:20 (SEČ) – restart závodu na sedm kol
             
Z první řady startoval Tom Sykes, Marco Melandri a Sylvain Guintoli. Ital Melandri okamžitě po zhasnutí světel vyrazil do vedení závodního pole a sprint na sedm kol chtěl vyhrát stylem start – cíl. Na druhém místě jel Tom Sykes, třetí Sylvain Guintoli, čtvrtý Jonathan Rea (Pata Honda World Superbike) a pátý Toni Elías.

Na cílové rovince havaroval Sylvain Barrier (BMW Motorrad Italia SBK) jehož motocykl zůstal na dráze a bohužel zůstal na dráze ležet také francouzský závodník, který narazil do betonového hrazení. Musela přijet ambulance rychlé zdravotní pomoci a Francouz byl v péči lékařů.

14.7. ... 00:24 (SEČ) – závod zastaven po pádu #52 Sylvain Barrier
              00:45 (SEČ) - otevřen výjezd z boxů, závod bude restartován na sedm kol

  • Alex Lowes opustil zdravotní centrum Laguny Seca po svých, ale o berlích, levá noha
  • Sylvain Barrier má být při vědomí a v této chvíli na vyšetření ve zdravotním centru okruhu Laguny Seca
             00:48 (SEČ) – zahřívací kolo
             00:50 (SEČ) – restart závodu na sedm kol

Do restartovaného závodu na sedm kol vyrazil Marco Melandri jako by jej vystřelili z praku a bylo vidět, že chce ostatním ujet, což se mu ale nedařilo a brzy měl za sebou Toma Sykese se Sylvainem Guintolim.

Ve druhém kole Marco Melandri spadl a v závodu už nepokračoval. Na třetí místo se posunul Davide Giugliano, ale Ital ve třetím kole najel na bílou čáru před padákem dolů ve Vývrtce a spadl. Jeho Ducati se zastavila uprostřed dráhy a bylo velké štěstí, že ji nikdo z projíždějících jezdců netrefil. Do druhého závodu už nenastoupil Chaz Davies, který měl těžký pád v prvním klání a pádem skončil také druhý jezdec tovární Ducati.

V předposledním kole jel první Tom Sykes, druhý Sylvain Guintoli a třetí Jonathan Rea. O čtvrté místo bojoval Toni Elías s Eugenem Lavertym. Šestý byl Loris Baz, sedmý Leon Haslam, osmý Christian Iddon, devátý Ayrton Badovini a první desítku uzavíral David Salom, nejlepší jezdec kategorie EVO, protože oba jezdci Bimoty nejsou klasifikováni kvůli chybějící homologaci.
Závod vyhrál Tom Sykes, body za druhé místo bere Sylvain Guintoli a třetí v cíli je Jonathan Rea. Nejlepším jezdcem kategorie EVO David Salom. Desátým místem bodoval Leon Camier s motocyklem MV Agusta a bodoval také domácí jezdec na divokou kartu Larry Pegram, který získal pro EBR mistrovský bod.

Šampionát vede Tom Sykes před Sylvainem Guintolim a Jonathanem Rea. V kategorii EVO je nejlepší David Salom. Desátý podnik sezony je na programu 7.září v jihošpanělském Jerezu.

Superbike World Championship – závod (2) 7kol/ restart
20°C, dráha suchá, 49°C, vlhkost: 54%
FIM Superbike_Race 2.pdf
...

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist