Místo Davida Checy pojede Anthony Gobert

Drogami a alkoholem poskvrněný "Go-Show" pojede první dva závody Mistrovství světa Supersport.

David Checa, jezdec týmu Yamaha GMT94, nebude startovat v zahajovacích závodech letošního Mistrovství světa Supersport. Španělský pilot absolvoval minulý týden testování s motocyklem Yamaha YZF R1, se kterým se postaví na start letošních závodu 24 hodin Le Mans a Bol d'Or. Na španělském okruhu Albacete však havaroval a utrpěl zlomeninu kůstky v zápěstí. Po lékařském ošetření bude následovat čtyřtýdenní nezaměstnanost, během které pochopitelně Checa ztratí šanci startovat v qatarském Doha a australském Phillip Islandu. Vzhledem ke startu v Le Mans bude Checův návrat do sedla šestistovky až při čtvrtém závodě letošního mistrovství, který se uskuteční na italském okruhu Monza.
Tým Yamaha GMT94 ihned hledal náhradu pro první dvě zahajovací kola světového šampionátu a tuto náhradu našel v australském jezdci Anthony Gobertovi, jezdci jehož kariéru provází mnoho pověstí. Populární "Go-Show" se vrací do sedla motocyklu poté, co kvůli alkoholu byl vyhozen z americké série AMA U. S. Superbike. Vedle amerického šampionátu známe Anthonyho i ze světových pětistovek, či superbiků, kde dokázal dokonce přivést k vítězství i podceňovaný stroj Bimota.
"Bude to pro mne opravdový test," říká Anthony Gobert, jenž v den australského závodu oslaví své 31. narozeniny. "Já jsem na supersportu Yamaha jezdil v americkém mistrovství 2001 a 2002, ale motocykl se od té doby hodně změnil. Jsem ovšem opravdu šťastný, že se mohu vrátit do světové série na skvělém motocyklu. Qatar pro mne bude nový okruh, nový tým, pneumatiky i nový motocykl. Nejezdil jsem pět měsíců a tak se pokusím dobře nastavit motocykl a dokončit závod do desátého místa. Pokud se mi to povede, věřím, že na Phillip Islandu se mohu dostat do první pětky."

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist