Misano - závodní neděle

Ital Max Biaggi dominoval oběma dnešním superbikovým závodům v Misanu, tedy stejně jako v roce 2010, když se později stal suverénně mistrem světa. Náš Jakub Smrž dojel v obou závodech na nově přejmenované trati “Misano World Circuit Marco Simoncelli“ v Top-10 a připsal si tak celkem 14 důležitých mistrovských bodů.

Kapitoly článku

Ve warm upu superbiků byl nejrychlejším Francouz Sylvain Guintoli z českého týmu Liberty Racing časem 1.36.133 před Španěl Carlosem Checou a Italem Maxem Biaggim. Britové Leon Camier a Leon Haslam pak dokompletovali Top-5. Za šestým Melandrim a sedmým Lavertym se umístil Jakub Smrž (1.36.662) a v elitní desítce se ještě prezentovali stále se lepšící Loris Baz a Jonathan Rea. Až 21. místo patřilo ve warm upu vítězi Superpole Tomu Sykesovi na tovární Kawasaki. 
V litrových stocích byl hodně překvapivě nejrychlejším Jihoafričan David Mc Fadden časem 1.40.571 před svým týmovým kolegou z týmu Pedercini Kawasaki Bryanem Staringem a Lorenzem Baronim s BMW. Skvěle si vedl náš Ondra Ježek (1.41.126), který dokompletoval Top-6, když se před ním ještě umístili Jeremy Guarnoni a Ježkův týmový kolega Marco Bussolotti. Český debutant Jan Halbich skončil ve warm upu na místě 17. (1.43.126).

V supersportovém warm upu dominoval Poleman Sam Lowes s Hondou výkonem 1.38.879 před Julesem Cluzelem a Massimem Roccolim. Za Kenanem Sofuoglem se jako pátý umístil Fabien Foret (Intermoto Step). Gábor Talmacsi (Prorace) obsadil místo 19., Romain Lanusse (Intermoto Step) byl klasifikován jako 21. a Valentin Debise (SMS Racing ) skončil 22.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist