Michal Šembera chce zítra do Top 10

Brněnský jezdec Michal Šembera jede v Brně na divokou kartu litrové superstocky za tým Invelt BMW. A tak jsme ho trochu vyzpovídali...

Na divokou kartu jsi se - tedy naštěstí pro české fanoušky - objevil ve startovním poli litrových stocků na brněnském Automotodromu, jak se to vlastně podařilo, ptáme se Michala Šembery:

"Už minulý rok jsme o tom uvažovali, ale nepodařilo se to ze dvou důvodů. Nebyl jsem připraven ani já jezdecky a ani motorka. Startuji zde letos za Automotoklub Masarykův okruh a za tým BMW Invelt".  

Michale, jaké cíle si dáváš pro zítřejší závod?

"Chtěl bych dojet do 10. místa, což jsem ale řekl už před závodem. A až do mého pádu v kvalifikaci to běželoi vše podle plánu."

Včera jsi havaroval, co můžeš říci k tomuto pádu:

"Stalo se to hned v první zatáčce, po výměně nové pneumatiky, jsem sice předtím dal jedno rychlé kolo, ale viděl jsem, že mohu jet jistě rychleji. Naštěstí včera jsem měl sice oteklé zápěstí pravé ruky a obě spálená kolena, nyní je ale vše v pořádku. I když mně trochu po tomto pádu mentálně blokuje hlava."
 

Vloni se těžce zranil Tvůj bratr Lukáš, nezpomaluje Tě to trochu?

"Tohoto jsem se taky bál, ale při jízdě na závodní motorce na to nemám čas myslet, možná i z důvodů, že se to Lukášovi nestalo na závodním okruhu." 

A jaké máš další motocyklové cíle do budoucna?

"Letos bych se chtěl stát mistrem ČR ve stocích. Chtěl bych jistě jezdit světový šampionát, ale to je především o finacích."

Takže přejeme za celou redakci Michalovi v neděli hodně mistrovských bodů a v příštím roce stabilní místo v mistrovství světa.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist