Michal Salač vstupuje do třídy FIM Superstock 1000

Dnes se v naší redakci Motorkáři.cz zastavil mladý jezdec Michal Salač, takže jsme hned udělali rozhovor o plánech v letošní sezóně.

Michal se k motorkám dostal přes svého tátu v roce 1997, kdy začal jezdit motocross. Po několika zraněních ale jezdit přestal a věnoval se škole. V roce 2006 začal opět jezdit v kategorii Sportproduction na 125ccm od Cagivy, aby následně v roce 2007 vybojoval titul mistra České republiky. V roce 2009 nastoupil jako jezdec týmu MS Racing na divokou kartu a začal jezdit třídu European Superstock 600.
Jaké má ale vyhlídky na letošní sezónu 2010?
Po úspěšné spolupráci s týmem MS Racing z minulého roku jsme letos postoupili do vyšší třídy Superstock FIM Cup 1000. Čeká nás 10 závodů na Aprilii RSV 1000, kde bych chtěl samozřejmě co nejlepší umístění.
Už jsi Aprilii testoval?
Ano. V prosinci jsme měli půjčený motocykly od firmy A Spirit a absolvovali jsme neoficiální tréninky na okruhu ve Valencii. Nejdříve jsem jezdil na litrové Hondě z minulého roku a následně zkoušel i novou litrovou RSV. Za jeden den jsem najezdil přibližně 90 kol. Byl jsem spokojený, stejně jako Ondra Ježek, který jede se mnou v týmu. Takže bylo rozhodnuto, že pro letošek pojedeme na Aprilii. Motorka je hodně rychlá a perfektně připravená, takže si v letošním roce věřím
Co tě teď čeká?
Makám hodně fyzicky, mám kondičního trenéra a připravujeme se 4x týdně společně s mým menším bráchou Filipem. Následně nás čeká testování v Barceloně 19. – 21. února, potom se přesuneme do Valencie. Nakonec skončíme na okruhu v Portimau, kde budeme testovat a hned potom pojedeme již závody FIM třídy Superstock 1000.
Jak bude motocykl připravený?
Dostali jsme kompletně připravenou motorku pro třídu Superstock přímo z Noale v Itálii. Budeme mít ještě jeden motocykl od A Spiritu, který se bude stavět zde v ČR a bude stejný jako ten z Itálie.

O kolik bude nová sezóna na litru finančně náročnější než ta na šestce?
Velký finanční rozdíl to není, je to skoro stejné. Mám pro letošní rok smlouvu s firmou 4SR, která mi dodá kombi, přilby budou Arai, boty Forma z Itálie...

Byla ve hře ještě jiná nabídka pro letošní sezónu?
Tato nabídka se nám zdála nejlepší. MS Racing je zkušený český tým s tradicí. Ondra je skvělý parťák. Mně to vyhovujeme maximálně, těším se na závody.

Díky za rozhovor.
Vám také, ať se serveru Motorkáři.cz daří!

Informace o redaktorovi

Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Bořivoj Kartos - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist