Mezi superbiky byl nejrychlejší Lowes

Britský závodník Suzuki Alex Lowes zahájil oficiální testy na Phillip Islandu velmi povzbudivě a po dvou dvouhodinových sekcích je s časem 1'31,332 sekundy nejrychlejší. Dařilo se také jeho krajanům, protože na dalších třech pozicích jsou Jonathan Rea, Leon Haslam a Tom Sykes. První pětici nejrychlejších uzavírá nováček Jordi Torres.

Dopoledne dlouho figuroval na špici výsledkové tabulky Randy De Puniet (Voltcom Crescent Suzuki). Francouz pak havaroval v jedenácté zatáčce a tím pro něj první den skončil. Časy se začaly zlepšovat odpoledne a to byl případ Alexe Lowese (Voltcom Crescent Suzuki), který si v závěru druhé části zajel pro pondělní maximum 1'31,332 sekundy.
Druhý nejlepší čas má na kontě Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team), jehož ztráta představuje tři desetiny. Třetí nejrychlejší je Leon Haslam (Aprilia Racing Team – Red Devils). Britovi Aprilie náramně sedí a na jeho výkonech je to znát. Posledním z britských jezdců je čtvrtý Tom Sykes (Kawasaki Racing Team) s časem 1'31,753 sekundy.

Ital Davide Giugliano (Aruba.it Racing – Ducati Superbike Team) v úvodu odpolední části havaroval v jedenácté zatáčce a v testování již nepokračoval. S časem 1'31,948 sekundy je italský závodník šestý a posledním jezdcem v jedné sekundě za Lowesem je sedmý Chaz Davies (Aruba.it Racing – Ducati Superbike Team).

Francouz Sylvain Guintoli (Pata Honda World Superbike) ještě není stoprocentně fit po pádu z lenového testu a první den na Phillip Islandu zaznamenal třináctý čas v pořadí.

Test v Austrálii pokračuje v úterý 17.února 2015.

Výsledky dopolední části – ZDE

Výsledky odpolední části – ZDE

Kombinace časů 1.dne - ZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist