Mercado zatnul zuby, překonal bolest a bodoval v první desítce

Nováček v šampionátu Leandro Meracdo přestoupil do mistrovství světa superbiků potom, co loni vyhrál světový pohár Superstock 1000. Premiérový ročník je v podání jezdce týmu Barni Racing poměrně dost úspěšný, protože až na druhý závod v Misanu, pravidelně boduje a v průběžném hodnocení mu patří devátá pozice. Poslední závod v Kalifornii ale mohl pro Argentince dopadnout mnohem hůř než by kdo čekal.

Deváté kolo sezony v Laguně Seca bylo pro Leandra Mercada jeho domácím podnikem, protože je jeho domovu nejblíž a také z toho důvodu, že z Ameriky nikdo z jezdců v SBK nezávodil. Bohužel hned druhý volný trénink znamenal pro Mercada dost vážnou situaci, když ve třetí zatáčce havaroval po smyku zadního kola a vše ukazovalo na to, že došlo k vymknutí kotníku.

Mercado nakonec z pádu vyvázl se zlomeným prstem levé nohy a spoustou modřin. V přípravě na nedělní závody pokračoval a i přesto, že měl bolesti, zatnul zuby a vybojoval další body za dvě devátá místa. „Hned v úvodu druhého tréninku jsem dostal highsider. Pádem jsem si způsobil zlomeninu palce a pohmoždil kotník,“ řekl Leandro Mercado. „Každopádně jsem měl velké štěstí a v obou závodech nakonec zajel do desátého místa.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist