Melandri dostal podmínku na rok a 7 měsíců

Tovární jezdec BMW Marco Melandri byl odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody na 1 rok a 7 měsíců. Důvodem bylo krácení daní, neboť "Macio" sice žil oficiálně v Derby v Anglii, ale veškeré jeho podnikání - především sportovní - se dělo na území Itálie.

Dle soudce to 30-letý pilot učinil pouze z důvodů platit nižší daně do státní pokladny. Jeho obhájce Stephen Vezzadini se naopak snažil dokázat, že povolení k pobytu není fiktivní. Melandri není první motocyklový mistr, který se musel s takovým problémem potýkat, v roce 2008 stál před soudem s podobným problémem Valentino Rossi, ovšem i Loris Capirossi a Max Biaggi - kteří žijí v Monaku se svými ženami a dětmi - se v minulosti museli bránit u soudu z obvinění daňových úniků.

U Melandriho se jednalo u italského soudu o roky 2003 až 2005, kdy neplatil v Itálii vůbec žádné daně. Soud v Ravenně přezkoumal různé toky peněz mezi konty Marca, jeho otce a jeho sestry a došel k názoru, že 30-letý motocyklový závodník v této době žil především v Ravenně a proto měl i zde odvádět daně. Ačkoliv Melandri předložil soudu ke své obhajobě různé důkazy, tak soud je neuznal a nevěřil jim a továrního pilota BMW odsoudil k podmíněnému trestu 19 měsíců odnětí svobody.

V roce 2008 byl Valentinu Rossimu prokázán stejný daňový podvod a sedminásobný mistr světa královské kubatury musel doplatit na daních celkem slušnou sumičku, 35 milionů Euro.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist