Max Neukirchner letos bez «76»!

Číslo «76» patřilo německému motocyklovému závodníkovi Maxi Neukirchnerovi od nepaměti, v letošní sezoně ale bude na kapotáži svého motocyklu Ducati 1199 Panigale nosit číslo úplně jiné a to hned ze dvou důvodů.

2013 se  vrací Max Neukirchner nazpět do závodního seriálu, kde doposud slavil své největší úspěchy: 2 vítězné závody, celkem 10 podií, 2 Pole position a v roce 2008 i celkově páté místo v MS-Superbike. Nyní ale musí svůj comeback odjet s číslem jiným.
Jelikož o Neukirchnerovo stabilní číslo «76» si rovněž zažádal i Loris Baz (F/Kawasaki) a zatímco Němec závodil v posledních dvou sezonách v MS-Moto2, tak tovární pilot Kawasaki jezdil vloni v MS-Superbike se stejným číslem a v seriálu bude pochopitelně pokračovat i nadále, takže se musel Neukirchner poohlédnout po čísle jiném.

Rozloučení s «76» ovšem nepřipadlo jezdci týmu MR Ducati příliš obtížné, neboť v poslední době mu moc štěstí nepřineslo: 2009 - 16. místo, 2010 - 18. místo (vše v WSBK), 2011 -  20., 2012 - 26. (obě dvě sezony v Moto2).
Od závodu na Monze 2009, kdy ho poslal k zemi Brendan Roberts (AUS), převažují pouze negativa: 2010 u Ten Kate byla doslova katastrofa, následující dvě sezony v Moto2 nebyly o nic lepší. Pády a zranění doprovázely německého pilota na každém kroku.

Proto by měl být start do nové závodní kapitoly v MS-Superbike s motocyklem Ducati 1199 Panignale a s Mariem Rubattem, pouze směrem vzhůru. A jeho motocykl ponese pro Ducati velmi šťastné číslo: «27».

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist