Max Neukirchner byl po pádu hospitalizován

Comeback německého pilota Maxe Neukirchnera se bohužel skončil už po 10 dnešních odtestovaných kolech. Pilot týmu MR Ducati havaroval v rychlé levé zatáčce před cílovou rovinkou, kde mají jezdci zařazen 3. nebo 4. rychlostní stupeň.

Maxi Neukirchnerovi ustřelilo zadní kolo v levé rychlé zatáčce před úsekem start-cíl a německý pilot havaroval. Byl vzápětí transportován do Medical Centra na okruhu Phillip Island. Jelikož si ale stěžoval na silné bolesti v zádech a také na problémy s dýcháním, tak mu byl pochopitelně nasazen krční límec. Potom byl Neukirchner převezen do pouze několik kilometrů vzdálené nemocnice Wonthaggi na rentgenové vyšetření.

"Zdá se, že Max má zlomený zádový obratel, ovšem přesně to nevíme. Důležité ale je, že může pohybovat oběma nohama. Přitom mně Max říkal, že vůbec netlačil na pilu a tedy ani neví, proč k tomuto pádu vůbec došlo", říkal bezprostředně po pádu týmový šéf Rubatto.

Motocyklu se nestalo skoro nic, pouze řidítka, stupačky a kapotáž jsou trochu poškozeny.

AKTUALIZACE: Max Neukirchner nemá nic zlomeného, zítřejší testy bude muset vynechat, v pátek při prvním tréninku by ale měl být opět v sedle motocyklu Ducati 1199 Panigale. A jak se ten pád v rychlosti okolo 140 km/h vlastně stal? "Když se jezdec dostane na vlnu, tak se potom přední vidlice trochu propadne. A jezdec automaticky přidá plyn, neboť se mu pohne zápěstí. To se stane nekontrolovatelně. A my jsme tak z dat zjistili, že Max přidal více plynu, než předtím, tedy příliš mnoho. A kontrola trakce nestačila zareagovat, neboť se to vše událo v tisícinách sekundy. Byla to Maxova chyba, za kterou ale on sám vůbec nemůže", potvrdil telemetrik týmu MR Ducati.

Největší starostí 29-letého jezdce bylo, zda se opět neporanil na obratlích. V polovině července 2009 si totiž Neukirchner při testech v Imole zlomil  12. hrudní obratel a právě na stejném místě má po dnešním pádu Max silné a bolestivé pohmožděniny.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist