Max je zpátky, Biaggi pojede závody v Misanu a Sepangu

Dvojnásobný mistr světa superbikového šampionátu Max Biaggi nastoupí v letošním ročníku MS Superbike do dvou závodních víkendů s týmem Aprilia Racing Team Red Devils, kde bude týmovým kolegou Leona Haslama a Jordi Torrese. Jedná se o závodní víkend v Misanu a Malajsii. Po Australanu Troy Baylissovi, který letos závodil pro tovární Ducati v Austrálii a Thajsku, je návrat Biaggiho dalším oživením motocyklového šampionátu, jenž rozhodně zvedne zájem fanoušků.

Italský závodník Max Biaggi oznámil ukončení kariéry v listopadu 2012. Dnes už téměř čtyřiačtyřicetiletý rodák z Říma zahájil kariéru v mistrovství světa prototypových motocyklů seriálu Grand Prix, kde závodil od roku 1991 až do roku 2005. Celkem získal čtyři tituly mistra světa třídy do 250ccm a titul vicemistra v pětistovkách (1998,2001) a MotoGP (2002).

V mistrovství světa superbikových motocyklů WSBK začal naplno závodit v roce 2007 s týmem Alstare Suzuki Corona. Celkem odjel za šest let ve WSBK 155 závodů, pětkrát startoval z pole position, devatenáctkrát zajel nejrychlejší kolo závodu a celkem získal rovných 70 umístění na stupních vítězů – 21 prvních míst, 27 druhých míst a 22 třetích míst. Na svém kontě má dva tituly mistra světa třídy Superbike z let 2010 a 2012, které získal v sedle Aprilie.

Tovární stáj Aprilie byla pro Maxe Biaggiho posledním týmem v šampionátu WSBK a výrobci z Noale zůstal Ital věrný dodnes. Po skončení závodní kariéry pracuje jako testovací jezdec, ale rovněž působí v roli komentátora pro televizní stanici Mediaset.

Osmý závodní víkend sezony 2015 je na okruhu Misano World Circuit “Marco Simoncelli” v termínu 19. až 21.června. Závodní víkend v Malajsii je desátým podnikem sezony, který uspořádají v termínu 31.července až 2.srpna na okruhu Sepang International Circuit.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist