Marco Melandri: "Očekávám otevřené závody"

V Aragónu byl Marco Melandri zabrzděn jak svým zraněným ramenem, tak také svým motocyklem. Pro závodní víkend v Assenu nedokáže tovární jezdec BMW říci nic o svých šancích, neboť předpověď počasí není zrovna nejlepší a za nevyzpytatelného počasí se tak může stát cokoliv.

Od jeho operace ramene koncem února už uběhly skoro 2 měsíce. Ovšem toto zranění stále ještě není vyléčeno a pokud vezmeme v úvahu jak dlouho s něčím podobným laboruje pilot MotoGP Ben Spies (USA/Ducati), tak se ani není čemu divit. V Aragónu ale seděl Marco Melandri opět na svém BMW, stál ale jednoznačně ve stínu svého týmového kolegy Chaze Daviese, který vyhrál obě dvě jízdy.

"Koncem druhé jízdy jsem měl problémy s ramenem, bylo totiž nepatrně zanícené. Abych to trochu kompenzoval, tak jsem více zatěžoval druhou ruku a dostal do ní křeče", vzpomíná Melandri na španělský závod a dodává: "Ačkoliv jsem hodně trénoval a věnoval se intenzivní rehabilitaci, tak pořád ještě nejsem ve stavu, kde bych chtěl být. Assen už pomalu začíná a já nejsem připraven".

Jelikož jsme si už zvykli na neustálé Italovy nářky, přesto je nutno s ním počítat, co se týká možných vítězů: "Počasí mně dělá opravdu starosti. V loňském roce jsme zde neměli vůbec štestí a tak doufám, že to letos bude lepší a nebude taková zima. Můj pocit na motocyklu se už zlepšil a jsem přesvědčen o tom, že nebudeme mít takové těžkosti, jako v Aragonu", říká 30-letý tovární pilot BMW.

Nějaké výsledkové prognózy pro závod v Nizozemí ale Star BMW nechce vyřknout, neboť poměr sil se velmi rychle a často mění: "V Austrálii to vypadalo, že bude Aprilia k neporažení. To se ale v Aragónu úplně změnilo. Očekávám zde hodně otevřené závody a taky, že velmi rychlí budou jezdci s Aprilií, Kawasaki a Chaz".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist