M. Šembera: Skvělá wild card premiéra

O největší přísun českých bodů do mistrovství světa tohoto víkendu v Brně - celkem 8 - se zasloužil domácí brněnský jezdec Michal Šembera v kubatuře litrových superstocků.

Jestliže před závodem říkal Michal Šembera, že chce skončit do 10. místa,  tak to někteří brali jako troufalost, jiní zase jako klasickou předzávodní zprávu naladěnou trochu optimistickým duchem. Ale závod samotný potvrdil, že to byla jen zdravá jezdecká sebedůvěra a odhadnutí svých vlastních schopností a také schopností svých soupeřů.


Do svého prvního závodu poháru FIM Superstock 1000 nastoupil ve včerejším parném dopoledni Michal Šembera se strojem BMW S1000RR brněnského týmu BMW INVELT. Rozpálený asfalt brněnské trati mu přinesl celých osm bodů do hodnocení tohoto seriálu, když se náš jezdec v závodě prokousal přes několik soupeřů a v cíli se mohl oprávněně a s chutí radovat z osmého místa, kterým určitě potěšil domácí publikum, které se na tento závod přišlo podívat.


Michal Šembera #16:
Ve warm upu jsme udělali ještě nějaké menší změny na pérování, které jsme nechali i pro závod samotný. Start se mi vůbec nepovedl, místo abych vyrazil kupředu, tak jsem si skočil a pak se rozjel. To znamenalo, že se přede mě hned dostala jedna řada jezdců, co stáli za mnou. Do první zatáčky se mi podařilo držet vnitřek a předjel jsem dva konkurenty. Pak jsem si udržoval svojí pozici, dařilo se mi dotahovat jezdce, co jeli v předu, takže jsem v závodě, tuším, tři předjel a když se k tomu přidaly pády soupeřů, bylo z toho osmé místo v cíli. Z výsledku jsem nadšený. Motorka fungovala skvěle, tým pracoval exkluzivně a vytvářel mi skvělou atmosféru pro závodění. Proto bych jim rád za ten celý víkend ještě jednou poděkoval. Divácká kulisa byla úplně neuvěřitelná. To, co se dělo na céčku jsem ještě nezažil. Bylo to poprvé při velkém domácím závodě, kdy se mi podařilo udělat pořádný výsledek, a tak jsem zastavil, nechal stát motorku na dráze a šel jim poděkovat na svodidla, protože to, jakou vytvořili těm nedělním závodům atmosféru bylo a je, myslím, nejen pro mě, ale pro všechny české jezdce, kteří jeli závody prostě neopakovatelné. Zažíval jsem tam před nimi opravdu nepopsatelné pocity. Ještě jednou děkuji všem, kteří mi drželi palce a fandili, celému týmu BMW INVELT za to že mi umožnili jet na tom suprovém stroji a v neposlední řadě taky tátovi, který mě v závodění podporuje jak jen to jde.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Wlada Novotný - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist