Lowes zná Donington dobře, Lavertymu příliš nesedí

Velmi důležitý závodní víkend čeká na britský tým Voltcom Crescent Suzuki, protože závod na okruhu Donington je jediným britským podnikem v kalendáři mistrovství světa silničních motocyklů a to je pro stáj Paula Denninga velká příležitost, jak svým příznivcům a sponzorům ukázat, že patří mezi superbikovou špičku současnosti.

Irský závodník Eugene Laverty jede s týmem Suzuki prvním rokem a v Doningtonu poprvé a naposledy slavil umístění na stupních vítězů loni, když ještě závodil v barvách Aprilie a cílem druhého závodu projel třetí. „Loni jsem v Doningtonu nakonec získal první pódium od příchodu do světového šampionátu v roce 2007. Pro mě to nikdy nebyl snadný okruh, ale loňský výsledek byl povzbuzující,“ řekl.
„Poslední dobou to pro nás nebylo zrovna ideální, takže by bylo skvělé tuto situaci zvrátit umístěním na stupních vítězů před domácím publikem. Už se na to moc těším, protože bude zajímavé jet domácí závod, jako člen britského týmu a s vědomím obrovské podpory ze strany britských fanoušků!“ dodal Laverty, jemuž v průběžném hodnocení patří osmá příčka.

Britský závodník Alex Lowes závodí v mistrovství světa prvním rokem. Okruh Donington má za humny a na jeho výkonech je to znát, když tam například loni vyhrál oba závody britského mistrovství superbiků a v závěru sezony slavil titul šampiona BSB 2013.
„Na víkend v Doningtonu se moc těším,“ prozradil průběžně desátý Alex Lowes. „Okruh mám jen deset minut od domu, takže ho velmi dobře znám a věřím, že s těmito zkušenostmi dokážeme od pátečního rána pracovat takovým způsobem, že v neděli dokážu bojovat o ty nejvyšší příčky.“

„Donington byl vždy mým oblíbeným okruhem a mám tam skvělé vzpomínky na rok 2013, takže se už nemůžu dočkat až předvedeme perfektní podívanou pro všechny fanoušky, jako letos jediný tým z Británie v mistrovství světa superbike.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist