Lowes měl ve skutečnosti zlomenou nohu

Britský závodník superbikové stáje Voltcom Crescent Suzuki Alex Lowes havaroval v posledním třetím tréninku na zahajovací australský podnik sezony mistrovství světa produkčních motocyklů, kde jel zároveň premiérový závod třídy Superbike na Phillip Islandu.

V jedenácté zatáčce okruhu dostal Alex Lowes highsider a po tvrdém dopadu na zem si v sobotu dopoledne bolestivě narazil levý kotník. Po vyšetření ve zdravotním středisku přímo na okruhu to vypadalo na vymknutý kotník a Brit nakonec nastoupil jak do kvalifikace, tak obou nedělních závodů.
Navzdory bolestivému zranění Lowes v závodech bojoval o první mistrovské body, což se mu nakonec podařilo, když ve druhém klání projel cílem třináctý. Po závodním víkendu v Austrálii Alex Lowes nezvolil návrat zpět do Británie, ale odcestoval do Adelaide, kde podstoupil další lékařské vyšetření.

To nakonec překvapivě nepotvrdilo “pouze“ vymknutý kotník, ale fakt, že Alex Lowes závodil se zlomenou holení kostí, kotníkem a třemi kostmi v nártu. Vzhledem k povaze zlomenin, není v této chvíli nutná operace. Lowes nyní pokračuje v rehabilitaci a koncem týdne plánuje návrat zpátky do Velké Británie. Pro závod v Aragonii by už měl být v pořádku.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist