Liberty Racing potvrdil angažmá Guintoliho

Včerejší neoficiální informace zahraničních médií dnes potvrdila TZ nového českého superbikového týmu Liberty Racing, že druhým jejím jezdcem bude vedle Jakuba Smrže, francouzský ex-pilot MotoGP, Sylvain Guintoli.

Po týdnech tvrdé práce s přípravou týmu pro příští sezónu potvrdilo vedení stáje Liberty Racing po závodě v Magny Cours svůj již dříve ohlášený záměr přidat ke „Kubovi“ Smržovi druhého jezdce pro mistrovství světa Superbiků v roce 2011. Po důkladné úvaze a jednání s různými špičkovými piloty byl vybrán francouzský šampion Sylvain Guintoli, který byl v právě skončené sezóně, která byla zároveň jeho debutem v sérii závodů mistrovství světa SBK, členem Suzuki Teamu Alstare a v celkovém pořadí skončil na vynikající sedmé pozici. Osmadvacetiletý Francouz má za sebou desetiletou zkušenost z kategorie 250 ccm a Moto GP a bude jistě zárukou skvělé budoucnosti pro nově vzniklý tým. 


Podle slov týmového manažera Natale Egiho je francouzský jezdec velmi rád, že se vrací k motocyklu Ducati, na kterém již závodil v roce 2008 v Moto GP ve stáji AliceD´Antin. Dr. Mario Bertuccio, CEO společnosti Liberty CZ Group, která vlastní značky Effenbert, Ok Cancel a Grazie, a zároveň je i vlastníkem stáje Liberty Racing, prohlásil, že je spokojený, že se mu podařilo do svého týmu získat dalšího vynikajícího závodníka, který zajisté přispěje k dobrým výsledkům, které společnost a její obchodní partneři očekávají od tohoto „dobrodružství“. 

Dále Dr. Bertuccio poděkoval vedení Infrontu a závodní sekci Ducati za jejich podporu a povzbuzení celého týmu Liberty Racing na startu nové etapy. Nakonec vyslovil přání, aby tato spolupráce byla přínosná pro všechny zúčastněné strany. V následujících dnech budou také zveřejněna jména všech členů technického personálu, který bude složen z profesionálů s několikaletou profesní zkušeností v oboru závodů motocyklů na mezinárodní úrovni. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist