Letos podruhé zastavuje Itala Giugliana zlomenina obratle

Italský závodník Davide Giugliano si letos v zimě těsně před prvním podnikem sezony na Phillip Islandu zlomil dva obratle a na dráhu se vrátil až v květnovém závodu v Imole. Jezdec tovární Panigale týmu Aruba.it Racing-Ducati SBK Team byl okamžitě rychlý a hned ve svém prvním klání vybojoval třetí místo. Nicméně teď v Laguně Seca Ital těžce havaroval ve druhém závodu, kde předvedl pár salt ve štěrku únikové zóny, a i když první vyšetření žádné vážné zranění nepotvrdilo, nakonec se ukázalo, že došlo ke zlomenině obratle D3. To znamená, že Davide Giugliano teď musí přerušit sezonu a vynechat poslední čtyři podniky.

Pád to skutečně nebyl hezký, protože Davide Giugliano šel v šesté zatáčce okruhu Laguna Seca párkrát přes hlavu, což vyvolalo jisté obavy. Zprávy lékařů přitom byly pozitivní, protože vyšetření neprokázalo poškození páteře nebo nějakou zlomeninu a Giugliano tak sice byl silně potlučený, ale připraven nastoupit do víkendu v Malajsii, který je už příští týden.

Vzhledem k povaze nehody a předchozího zranění Davide Giugliana, který si pádem v Austrálii zlomil obratle L1 a L2, podstoupil italský závodník, po svém návratu domů a následné konzultaci s týmem, mnohem důkladnější vyšetření na magnetické rezonanci. Hloubkové testy absolvoval ve čtvrtek a výsledkem je, že nalezli zlomený obratel (D3 - uvádí tisková zpráva týmu).

Tato zlomenina neumožní Italovi závodit minimálně tři měsíce a to v této chvíli znamená předčasné ukončení sezony. „Jsem z toho neuvěřitelně zklamaný,“ řekl Davide Giugliano. „Rok 2015 zřejmě nebyl mojí sezonou. Důležité ale je, že toto další zranění nebude mít žádné dlouhodobé následky. Zabere to teď víc času, ale doufám, že se dám brzdy dohromady a budu co nejdřív zpátky na své Panigale.“

Pro závodní víkend v Malajsii Ducati neuvažuje o náhradním jezdci za Davide Giugliana, ale pro další kolo v Jerezu už předběžně určili Michele Pirra, testovacího jezdce italského výrobce, který už s týmem Aruba.it Racing-Ducati SBK závodil v Misanu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist