Leon Haslam: "BMW se už nebude zlepšovat"

BMW ukončilo své tovární zastoupení v MS-Superbike a jejich ex-pilot Leon Haslam je názoru, že kvůli tomuto rozhodnutí už nebude německá značka tak úspěšná.

"Když továrna BMW oznámila, že tovární tým převezme stáj BMW Italia GoldBet, tak mně bylo jasné, že se musím poohlédnout po něčem jiném. Pokud by totiž zůstal tovární tým ve Stephanskirchenu, tak bych zůstal také já hodně rád. Ovšem s rozhodnutím o odevzdání týmu do Itálie, udělalo BMW krok zpátky. Dlouho totiž nebylo vůbec jasné, jakou podporu bude tým v roce 2013 vlastně mít. Jedno je ale jisté, nebude to rozhodně letos lepší, než vloni. Co by se totiž mohlo zlepšit, než podmínky v minulé sezoně: skoro neohraničený budget, celá řada testů a výhledová možnost startů v MotoGP! To vše už neplatí a je úplně jedno, kolik podpory do privátního týmu přijde, nemůže to být lepší, než opravdový tovární tým", vysvětluje Leon Haslam své rozhodnutí, proč odešel od BMW.
Haslam podepsal po dvou sezónách u BMW jednoletou smlouvu na rok 2013 se stájí Ten Kate, tedy Pata Honda a bude tak týmovým kolegou Jonathana Rey. Strach, že ho rychlý severní Ir začaruje do stejné pozice, jako to vloni udělal Marco Melandri u BMW, ovšem vicemistr světa superbiků z roku 2010 (tehdy na Suzuki) nemá.
"V loňském roce jsem neměl jeden problém, ale hned několik. Začalo to mou chybou na Phillip Islandu, když jsem si zlomil nohu. Potom přišel Donington, a to jsem byl v MS pořád ještě skoro stejně bodově s Melandrim. Ten crash to byla jednoduše smůla. Shit happens. Po Doningtonu ale následovaly dva hodně špatné závodní víkendy. Miller byl jako hromada odpadků, za to jsem prostě nemohl. Naopak u Melandriho vše fungovalo úplně skvěle. Od Doningtonu už nebyla atmosféra v týmu vůbec dobrá a za "kulisami" se odehrávalo hodně špíny, a od Milleru to bylo pro mě opravdu hodně svízelné. Měl jsem hodně špatnou sezónu, ale ne za všechny problémy jsem mohl pouze já", tvrdí Leon Haslam.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist