Leon Camier pojede za Crescent Suzuki

Tým Crescent Suzuki Racing to myslí opravdu hodně seriózně a svůj vstup do WSBK dnes potvrdil oznámením svého prvního jezdce na rok 2012. Tím se stal podle očekávání britský jezdec Leon Camier, jezdící poslední dva roky za tovární tým Aprilie.

Paul Denning je jedním z hodně mocných mužů v motocyklovém silničním sportu vůbec. Je nejen manažerem týmu Suzuki MotoGP - a doufá, že jim zůstane i v roce 2012- , tedy že továrna Suzuki zůstane ve světě závodění královské kubatury.  V britském superbikovém šampionátu nasazoval letos svůj vlastní tým Crescent Suzuki a s jezdcem Johnem Hopkinsem získal titul vicešampiona BSB. V příštím roce ale tento tým postoupí směrem nahoru a pojede superbikový světový šampionát. 

"Momentálně je to hodně složité a je toho mnoho, a nic není úplně jasné. Je to sice frustrující, ale my dojdeme až do cíle", píše Denning na Twitteru: "Crescent Racing oznámí dnes svého prvního pilota pro WSBK 2012". 

Tímto jezdcem se stal podle očekávání Brit Leon Camier, rodák z Ashfordu v Kentu a nyní žijící v Andoře, kterému továrna Aprilia neprodloužila na příští rok smlouvu. Jistě, tento britský jezdec sice za dva roky svého působení u Aprilie získal s motocyklem RSV4 z 52 startů celkem sedm podiových umístění, ale ani jednou nevyhrál a také jeho umístění v tabulce MS nebyla zrovna přesvědčivá: 2010 - 12., 2011 - 7.

To, že ale 25-letý Leon Camier umí jezdit hodně rychle, dokázal ve své dosavadní kariéře: 
2001 - britský mistr 125 ccm
2005 - britský mistr supersportů
2009 - britský mistr superbiků
Druhé jezdecké místo zůstane zatím otevřené. Vše další v týmu Crescent totiž bude záležet na rozhodnutí Johna Hopkinse. Anglo-Američan stále doufá ve svůj návrat do MotoGP, ovšem od Suzuki stále ještě chybí jasná vize jejího závodění v roce 2012 v této kubatuře.

Hopkins má ale i nabídku od týmu LCR Honda a právě v satelitních týmech Hondy se toho od tragické smrti Marca Simoncelliho může ještě hodně změnit. Teprve po Hopperově definitivním rozhodnutí bude obsazeno druhé místo v týmu Crescent Suzuki - buď právě jím, nebo letošním šampionem BSB Tommy Hillem.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist