Laverty: "Melandri a Sykes jsou favorité"

Experti vidí továrního pilota Aprilie Eugene Lavertyho jako tajného favorita pro uvolněný zisk titulu mistra světa MS-Superbike na rok 2013. Irský jezdec si je sice svých šancí velmi dobře vědom, ovšem za Top favorita se sám nepovažuje. Za svou velkou výhodu ale považuje Laverty odchod Maxe Biaggiho do sportovního důchodu a to z jednoho prostého důvodu: "Doposud se motocykl vyvíjel dle přání, jak to chtěl Biaggi, nyní ale mohu ovlivnit trochu vývoj i já".

Vyhovuje Aprilia RCV4 po zimních testech více Tvému jezdeckému stylu než v loňské sezóně?
"Přes zimu se RSV4 skoro vůbec nezměnila. Vím, že jsme ukončili sezónu s dobrým motocyklem a ty problémy, které jsem měl vloni s předním kolem, se nám už podařilo odstranit. Nyní si troufám držet tempo s ostatními, což dříve bývalo problémem. Inženýři v Noale pracovali nadále na motoru a tak jsem si jistý, že náš motocykl bude vidět na Phillip Islandu hodně na špici".
Co budete na Phillip Island ještě před závodem testovat?
"Nyní v Jerezu jsme zkoušeli novou zadní vidlici, ale nevíme ještě, jestli ji už v závodech použijeme, nebo pojedeme s tou originální. Já preferuji vždy dle gripu a dle tratě, takže to rozhodnutí, kterou vlastně použijeme, není vždy jednotné. Takže se zřejmě shodneme na kompromisu".

Co si přeješ vzhledem k začátku sezóny v Austrálii?
"Důvěřuji tomu, že v průběhu sezóny budu bojovat o titul, ale v myšlenkách bych chtěl dokončit první dva závody bez zranění. Když jsem přišel do MS-Superbike, tak jsem měl hodně ošklivý start do sezóny. Několikrát jsem havaroval kvůli věcem, za které jsem ne vždy mohl já sám. Takže jen doufám, že začnu novou sezónu s podiovým umístěním".
Koho se budeš muset ze soupeřů nejvíce v roce 2013 obávat?
"Myslím si, že mými největšími rivaly budou Marco Melandri a Tom Sykes. Ovšem vloni vyhrálo závody devět různých jezdců, takže by byla blbost, někoho přehlížet. Vloni vyhrál Max Biaggi titul s nejmenším možným bodovým náskokem, neboť o vítězství v závodě bojovalo mnoho pilotů. Ukazuje se, že nejdůležitější je jezdit konstantně, pokud se chceš stát mistrem světa".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Libor Bedřich - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist