Laverty: Během "hodiny" se stal z nováčka mužem dne

Mužem dne byl jistě na minulém závodě superbiků v Monze irský tovární pilot Yamahy Eugene Laverty. A jaký je jeho recept na vítězství, v čem vidí dvojnásobný vicemistr světa supersportů, že se rázem zařadil na pozice největších soupeřů silné trojky WSBK, tedy Checy, Biaggiho a svého týmového kolegu Melandriho.

Dle Eugene Lavertyho jsou obě vítězství v Monze teprve začátkem dalších úspěchů: "Miller a  Misano jsou totiž tratě, kde budeme hodně silní", říká Eugene Laverty o dalších dvou závodech mistrovství světa superbiků: "Tam budeme určitě zase na podiu a zapojíme se tak pořádně do boje o titul mistra světa".
Test v Misanu tovární tým Yamahy vynechal, místo toho ale testoval 4 dny po Monze ve španělském Aragonu. Zde sice zůstal za svým týmovým kolegou Melandrim - ten zde zajel 1.59.3 - o 0,6 sekundy, ale vůbec to irského jezdce neznepokojilo: "V absolutním klidu jsme zde absolvovali kompletní plánovaný testovací program. Mám rád Aragón, ačkoliv jsem zde teprve poprvé a musel jsem se tuto trať nejdříve naučit. Je to totiž jedna z mála tratí, kde se dá jet hrozně moc jiných jezdeckých stop. Nejdříve jsem jezdil za Marcem, ale pak jsem poznal, že musím jet úplně jinou stopu. Před závody v Assenu jsme udělali velké pokroky v nastavení. Nyní jsem konečně v Top6, tedy tam, kde jsem si přál před sezónou být. Ostatně po třech závodech byli v Top5 ti piloti, které jsem tipoval a chyběl jsem pouze já!"
"Už po testech na Phillip Islandu v prosinci minulého roku, jsem byl názoru, že jsem schopen závodit s těmi nejlepšími. Už tehdy jsem totiž jezdil rychle a hlavně konstantně. Ovšem první tři závodní víkendy zas tak optimálně - tedy pro mě samotného - neproběhly"!, říká jasně 24-letý Ir.

"Na Monzu jsem trochu upravil svou pozici na motocyklu, tedy stupačky a řídítka. A nyní se cítím na motocyklu lépe a mohu jezdit hodně konstantně. A mám táké z jízdy i větší radost. Co se týká mého vztahu s Melandrim, tak je to následující: Marco nedá sice vůbec nic z ruky, ví ale dobře, že Checa a Biaggi jsou naši nejtvrdší soupeři, tedy ti nás musí především zajímat. Marco navíc viděl už v Magny Cours na prvních testech, že umím jet na motocyklu hodně rychle. A moje pozice v týmu je jistě jednodušší, než Marcova. Každý od něho očekává, že mě porazí. Když se to stane, tak je to v pořádku. Pokud ale né, tak se ho ptají, proč! A musí to vysvětlit. Zatím je tedy lepší on, neboť je v MS druhý a já až pátý! Takže mám před sebou ještě hodně práce!", vysvětluje tovární pilot Yamahy.
Po Checovi, Reovi a Melandrim je Laverty čtvrtý letošní vítěz superbikového mistrovství světa: "Nyní vím, co dokáži. Tato dvě první místa hodně změnila, rok 2011 už není pro mě rokem učení!"

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist