Larry Pegram věří v úspěšnou sezonu pro EBR

Američan Larry Pegram nastupuje do letošního ročníku mistrovství světa superbikových motocyklů jak v pozici jezdce, tak také manažera týmu Erik Buell Racing (EBR). Závodit bude společně s další novou posilou amerického týmu Niccoló Canepou, který je v očích Pegrama pro tým s jednoletou zkušeností v mistrovství světa výraznou oporou.

Stáj EBR je historicky prvním americkým týmem, který závodil v kategorii Superbike v rámci mistrovství světa a premiérový ročník spojil s jezdeckou dvojicí Geoff May a Aaron Yates. Bohužel ani jednomu z nich se pro tovární tým nepodařilo získat mistrovský bod. O bodovaný výsledek se postaral právě až Larry Pegram, který jel v Laguně Seca na divokou kartu a první závod dokončil čtrnáctý.

Do letošního ročníku nastupuje americký tým v novém složení a rovněž s novými ambicemi. „Myslím, že to bude velmi zajímavá sezona,“ prozradil Larry Pegram. „Niccoló má zkušenosti na všech okruzích, což bude velká pomoc, protože od prvního kola bude vědět jak má jet. Skvěle se s ním spolupracuje a má velmi dobrou zpětnou vazbu. Motorku znám velmi dobře, takže mám pocit, že můžeme tento projekt posunout dál.“

Larry Pegram už společně s Niccoló Canepou absolvoval dva privátní testy na okruzích NOLA a Jennings, kde měli k dispozici upravené motocykly Pegramova týmu amerického superbikového šampionátu.
„Použili jsme motorky z roku 2014 s plnou specifikací MS Superbike odpružení, pneumatikami Pirelli a elektronikou,“ pokračoval Larry Pegram. „V průběhu testování jsme si motorky čas od času vyměnili, což bylo velmi zajímavé, protože jak já, tak Niccoló jsme měli téměř identické komentáře a zpětnou vazbu.“

„Samozřejmě na nás před začátkem sezony čeká ještě spousta práce, ale zmiňované testy byly neobyčejně povzbuzující,“
dodal Pegram. V lednu, podobně jako na ostatní týmy WSBK, čeká rovněž Američany testování v Evropě a v únoru oficiální test v Austrálii.

.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist