Laguna Seca oficiálně potvrzena pro WorldSBK 2018

Americký závodní okruh Mazda Raceway Laguna Seca prodloužila smlouvu s promotérem Dorna WSBK a nebude tak chybět v kalendáři závodů pro nadcházející sezonu 2018. Mistrovství světa superbiků závodí v Laguně od roku 1995, od roku 2005 až do 2012 v Montery superbiky nejely, ale od roku 2014 až dodnes je Laguna jejich jediným domovem v USA.

Do Laguny Seca míří každým rokem pouze jezdci a týmy seriálu WorldSBK, ostatní série mají letní přestávku. Příští rok je termín závodního víkendu v Monterey o něco dřív 22. až 24.června, letos to byl druhý víkend v červenci.

„Je nám velkou ctí být jediným okruhem ve Spojených státech, který hostí mezinárodní sérii jíž reprezentují jedni z nejlepších závodníků světa na dvou kolech,“ uvedl Gill Campbell, generální manažer Mazda Raceway Laguna Seca.

Výkonný ředitel WorldSBK Daniel Carrera k prodloužení dodal: „Americký podnik WorldSBK je pokaždé velmi populární a pro jeho pořádání není vhodnějšího místa než Laguna Seca. Těšíme se v roce 2018 na návrat do Kalifornie.“

Některé zahraniční servery uvádějí, že v kalendáři pro tok 2018 má být také brněnský okruh, ale v této věci zatím nic oficiálně potvrzeno nebylo. Do této chvíle nebyl ani publikován předběžný kalendář WorldSBK 2018.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist