Kuba Smrž se ozval z Austrálie

Český jezdec Jakub Smrž se nám ozval od protinožců a my rádi jeho aktuální názory na našem webu otiskujeme.

"Cílem testů v Autrálii bylo vyzkoušet co nejvíce možností nastavení a především nastavit nové vidlice, což je jediná změna na motorce oproti loňsku", píše Kuba Smrž a dále dodává: "Po prvním dni jsem byl na 9. místě, ale stále jsem cítil veliké rezervy v nastavení. Čas sice nebyl úplně špatný, ale měl jsem problémy s výdrží zadní gumy a v zatáčkách jsem se necítil úplně jistě co se týče nastavení vidlic."
Ovšem tak úplně jednoduché to testování zase nebylo, neboť: "Ke konci jsem mimo jiné trefil ptáka velikosti labutě, který se procházel po trati a zrovna do ukazováčku na pravé ruce, takže jsem nemohl moc brzdit. Na druhý den jsme udělali nějaké změny v nastavení úhlu řízení, což mi zlepšilo pocit v zatáčkách a hned v dopolední části testů se mi podařilo zlepšit čas a byl jsem na 6. místě. Do odpoleního testu jsme měli připravené další změny v úhlu řízení, nastavení vidlic a zadního tlumiče a hned od začátku jsem cítil, že jdeme správným směrem. Odpolední část byla evidentně pomalejší kvůli vyšší teplotě asfaltu a silnějšímu větru. Když jsem měl pocit, že motorka funguje téměř podle mých představ, začal jsem snažit zrychlovat a zároveň hledat lepší a rychlejší stopu a nakonec z toho bylo první místo v odpoledním testu, kde nezrychlilo moc lidí a celkové 3. místo za oba dny, jen o pár setin.", píše dále Kuba Smrž.
"S testem jsem velice spokojený, protože zatím jezdíme na loňské motorce a jediným rozdílem jsou jiné vidlice. Všechny ostatní Ducati mají vyšší otáčky, zatím co my ještě ne, ale snad v Portimau. Dařilo se nám jezdit konstantně rychlé časy a oba dny jsem v rámci přípravy na samotný závod jezdili s plnou nádrží, takže moje časy rozhodně nebyly otázkou jednoho rychlého kola. Ještě nás čeká hodně práce během tréninku, ale každopádně je to pozitivní začátek, protože jsem se se závodní gumou dostal na svůj loňský čas ze superpole a navíc je třeba brát ohled na to, že tovární týmy mají během testů vývojové gumy.", uzavírá hodnocení posledních testů před závodním víkendem jihočeský jezdec.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist