Kuba Smrž o brněnské sobotě

Jako na rozpálené horské dráze - tedy nahoru a zase rychle dolu a k tomu obrovské vedro - si musel připadat v sobotu v Brně český superbikový jezdec Jakub Smrž na Aprilii svého italského týmu PATA B&G Racing.

Sobota přitom začala pro novopečeného jezdce italské Aprilie velmi dobře. Osmým místem v dopolední kvalifikaci - se ztrátou + 1.046 na nejrychlejšího Fabrizia - se český jezdec dostal pochopitelně bez problémů do odpoledního superpole. Ovšem předtím byl na pořadu ještě druhý volný trénink superbiků, tedy bezprostředně před důležitým superpolem. A v něm Kuba Smrž těsně před jeho koncem spadl a jelikož tým neměl k dispozici rezervní motorku, tak do první části Superpole vyrazil domácí jezdec s hodně velkým zpožděním. Jakub Smrž v něm objel jedno pomalé kolo a musel znovu do garáže. Sice z ní ještě vyjel, ale stačil zajet pouze jedno měřené kolo a to mělo hodnotu 2.00.341 - 17. místo, tedy až 5. řada startovního roštu a byl tak z dalšího boje o lepší postavení na startu vyřazen.  
 

"Se dnešním dnem můžu být na jednu stranu spokojený, ale jinak i dost zklamaný. Kvalifikace napověděla, že se s novou motorkou se sžívám rychle, ale i tak jsme řešili hodně problémů ohledně nastavení a stylu jízdy, což nakonec skončilo pádem před koncem volného tréninku, těsně před superpole. Mechanici dřeli jak mohli, abych nakonec vyjel, přičemž jsem zjistil, že přední kolo jede úplně jinam než celé řízení, ale už nebyl čas, tak jsem se rozhodl, zkusit takhle zajet nějaký čas, abych postoupil do SP2. Čas jsem zajel pro mě až překvapivej, ale bohužel to nestačilo a výsledkem je 17. místo na startu. Dost mě to mrzí, protože bylo víc než reálný probojovat se do SP3, tedy mezi osm nejlepších. Ale aspoň si zejtra dobře zazávodím a vzhledem k tomu, že to je první závod na nové motorce, tak můžu jen překvapit. Dnes v superpole jsem "nasadil" novou helmu od Petra Šimáka (SLIMGRAFIX), kterej mi už nějakej pátek stříká helmy. Barevná úprava mého tradičního designu asi nejlépe vystihuju letošní sezónu, která je černo-bílá, ale už můžem začít vyhlížet ke zlatu", řekl po sobotě Kuba Smrž.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist