KTM: Místo WSBK raději Moto3

Po každém vítězném závodě v IDM se stále hlasitěji ozývají hlasy, KTM patří do mistrovství světa superbiků. Ovšem odpovědní lidé v hornorakouském Mattighofenu vědí zcela jasně, že se v tomto případě jedná o dva úplně různé "páry bot".

"Nejsme ještě připraveni, potřebujeme prostě čas", říká produkční manažér KTM Jörg Schüller pro SpeedWeek na téma vstupu této továrny do mistrovství světa superbiků a pokračuje: "Jistě jsme KTM a chceme tedy závodit i ve WSBK. Otázkou ale je, kdy to bude možné? V současné době to není pro žádnou továrnu vůbec lehké! Nejdříve musíme motocykl dále vyvíjet a posunout o velký krok dopředu. Pak ho musíme také nechat homologovat. Pro závody MS totiž potřebuje RC8 daleko větší výkon. Což může trvat takové dva roky, postavit úplně nový superbikový motocykl". 


"Moto 3 nebude naproti tomu žádná závodní série pro prototypy, nýbrž KTM se může zúčastnit s trochu pozměněnými motorkami SX-F 250,"  ví totiž velmi dobře šéf KTM Stefan Pierer a považuje účast v této kubatuře Grand Prix - od roku 2012 - za hotovou věc! V továrně se už začalo na tomto projektu pracovat, měl by to být jednoválcový čtyřtakt odvozený od crossové, či endurové nebo supermotové motorky - definitivní rozhodnutí - která? - by mělo padnout v nejbližším termínu. Jen připomínám, že KTM doposud vyhrála v závodech Grand Prix celkem 22 závodů (13x 125 ccm a 9x 250 ccm).

Naopak být úspěšný v WSBK, tak to by musela KTM postavit ryzí závodní motocykl, tak jak to udělala Aprilia: "Při vší úctě k úspěchům na závodních okruzích není superbikový motocykl Aprilia pro normálního zákazníka ta správná volba. A proto je Aprilia tak úspěšná, neboť oni postavili normální závodní motocykl, jiná cesta ovšem v současné době k úspěchu v superbicích bohužel nevede", říká dále Jörg Schüller.

 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist