Kratičký rozhovor s Jakubem.

Kubovy odpovědi na pár otázek + jeho oficiální tisková zpráva

I když v dnešním Superpoli skončil jako osmý, znova pomaličku svými dílčími výsledky přesvědčuje celý závodní svět, že továrna Ducati se rozhodně nemýlila, když mu svěřila pro letošní sezónu dva ze svých továrních motocyklů. 
Nedávno 25-letý Jihočech také potvrdil, že je po nedávném těžkém pádu ve Valencii znova tím „starým“ Kubou – bojovníkem, jenž za to umí pořadně vzít. Dnes lze již s jistotou taktéž říci, že holandský Assen je místem, které mu sedí. 
Po včerejší čtvrté příčce dokázal dnešní druhou kvalifikaci „dokonce“ vyhrát. A byl z toho opravdu řádný poprask. V odpoledním volném tréninku pak svůj čas znova vylepšil, skončil však „jen“ třetí. To vše však lze považovat za dostatečné lákadlo, které poslal všem motocyklovým fanouškům v České republice před zítřejšími dvěma závody, které i Vy můžete sledovat.


Jakub Smrž:
„Ráno jsem neměl moc dobrou náladu, když začalo pršet, ale trať během kvalifikace oschla a velmi snadno jsem vylepšil svůj čas, který mi zajistil první místo. Ve volném tréninku jsme se více věnovali druhé motorce a gumě na závod. Ke konci jsem si pak vyzkoušel kvalifikační gumu a časem 39,1 poskočil na 3.místo. 
Superpole se mi nepovedlo úplně podle představ a s několika chybami z toho bylo 8.místo. Ale jsem moc spokojenej, protože na závodní gumě jsem byl nejrychlejší."


Ahoy Jakube, dneska to byl docela mazec takže velká GRATULACE. 
Tvoje první místo v kvalifikaci je určitě pecka. Odfajfkuješ si to jako další splněný cíl na cestě mezi špičku?

"Jo, tohle se učitě dá považovat za splněný "úkol", ale mnohem lepší by bylo potvrdit to ještě v Superpoli." 
Co si o Superpoli  myslíš? Přeci jenom je to o jednom kole, loterie buď a nebo.
"Loterie to je rozhodně, ale dá se "naučit". Pravidelností a opakováním se každý postupně zbavuje nervozity, tím nechci řict, ze jsem byl nervozní, ale chybičky se objevily." 
Co motorka, vypadá to že je bez problémů.
"Motorka funguje opravdu dobře a to je výborný základ do zítřejších obou jízd.“ 

Všichni se mějte, a pěkný večer do Čech.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)
Tomas Mysliveček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist