Konec letošní sezóny pro Vermeulena

Rok 2010 není rozhodně příznivým rokem pro australského jezdce Chrise Vermeulena. Už na začátku sezóny se zranil při úvodním závodě doma na Phillip Islandu a nyní dopadl stejně v neděli v Brně při nezaviněném pádu s českým jezdcem Jakubem Smržem a Němcem Maxem Neukirchnerem.

Tovární jezdec Kawasaki a ex-pilot MotoGP Chris Vermeulen se při prvním závodě v Brně, kdy hned v úvodní zatáčce nezaviněně upadl, znovu zranil na svém pravém koleni a tým a jezdec se rozhodli vynechat ze strany australského supersportového šampiona 2003 celý zbytek letošní sezóny, tedy zbývající 4 závody.


Jezdec týmu Kawasaki Racing Team Chris Vermeulen už byl na začátku sezóny zraněn po pádu ve druhé jízdě na Phllip Islandu a do světového seriálu superbiků se tak vrátil až v nizozemském Assenu. 

Bohužel nyní si po kolizi s Neukirchnerem a Smržem toto zranění obnovil. Chris Vermeulen by se měl vrátit v barvách továrního týmu Kawasaki - a hlavně úplně zdráv - až v sezoně 2011. 


Australský jezdec Chris Vermeulen tak vynechá i srpnový test s novým motocyklem Ninja ZX-10R na japonské dráze Autupolis, kde ho nahradí japonský testovač Akira Yanagawa.

Náhradník za Vermeulena - letos 19. místo a zisk hodně hubených 10 bodů - a tedy týmový kolega Toma Sykese do zbývajících 8 jízd (Silverstone, Nüburgring, Imola, Magny Cours) světového šampionátu WSBK bude oznámen v nejbližších dnech, a to bude to někdo ze stávajících jezdců Kawasaki z národních šampionátů superbiků.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist