KL Intermoto testuje v Cartageně

Tým KL Intermoto testuje v těchto dnech na španělském okruhu Cartagena, kde připravuje své motocykly i jezdce na vstup do Mistrovství Světa Supersport.

Tomáš Mikšovský dnes absolvoval první den z dvoudenního testu týmu KL Intermoto. První testování roku 2005 se odehrává na španělském okruhu Cartagena, kde je vedle Tommyho přítomno i několik jeho soupeřů. Vedle týmu KL Intermoto zde totiž testují například i týmy Klaffi Honda, Lorenzini by Leoni, Kawasaki Italia a několik dalších.
Během dne si Tomáš nejprve vyzkoušel "dvojkový" motocykl na mokrém asfaltu, odpoledne, kdy byla trať již suchá, došlo krátce i na "jedničkový" stroj Honda CBR 600RR. Tommy absolvoval celkem 55 kol přičemž to nejrychlejší mělo hodnotu 1:40,0. Testování pokračuje i zítra.
"Začal jsem na vodě, najezdil jsem 25 kol na dvojce," hlásí Tomáš Mikšovský ze španělské Cartageny. "Pak jsem si sedl na ostrou motorku a již v sedmém kole jsem zajel těch 1:40. S ostrou motorkou jsem najel 13 kol. Testoval jsem nové obložení. Pak jsem již jezdil pouze na "běloušovi". Plán bylo najezdit co nejvíce kilometrů. Stihl jsem tak ještě 17 měřených kol. V porovnání s ostatními jsem na tom nebyl o mnoho hůře. Jezdil jsem stejně, nebo někdy i rychleji, než Garcia, Baiocco, Antonelo, Folkesson, Lauslehto, Riba a další. Ale moc na to nechci koukat, jsou to totiž jen testy. Jak já, tak i oni pracovali především na nastavení motorek. Mám z těch šestistovek už dobrý pocit a získávám stále větší jistotu."
Na okruhu Cartagena se dnes proháněl i druhý jezdec týmu KL Intermoto, kterým je Pawel Szkopek z Polska. Ten se především seznamoval s motocyklem hradeckého týmu. Musel však řešit i jednu nepříjemnou situaci, a to když nezvládl na vlhkém asfaltu průjezd jednou zatáčkou. Při vyjetí do bezpečnostní zóny došlo již v prakticky nulové rychlosti k zaboření motocyklu hluboko do štěrku. Pawel motocykl neudržel a upadl s ním. Protože se jednalo o pád ve velmi malé rychlosti, byla pouze poškrábaná barva na kapotách motocyklu Honda CBR 600RR, k jinému poškození motocyklu ani jezdce nedošlo. www.tomasmiksovsky.com
www.klintermoto.cz

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist