Kdo zatim vyhrava a kdo prohrava ?

Mistrovstvi sveta superbiku ma po 5-ti zavodech, tedy 10-ti jizdach, jak viteze, tak i sve porazene.

Mezi ty prvni patri rozhodne Troy Corser. A ukazal vsem dve veci: Za prve, ze na konkurence schopnem motocyklu je stale jeden z nejlepsich pilotu tridy superbiku. A na strane druhe dokazal, kolik jezdeckeho umeni bylo potreba v roce 2003 a 2004 k tomu, aby s tehdejsim svym motocyklem ziskal Superpole !
Navic se ex-mistr sveta z roku 1996 ukazal v Silverstonu jako velky taktik a chladny spekulant v tom dobrem slova smyslu: “Riziko padu zde bylo az prilis velke, a tak mi druhe misto bylo milejsi, nez skoncit nekde v kotrmelcich mimo trat.”
Tim druhym je pak Nemec Max Neukirchner. Momentalne je sice na nenapadnem 11. miste, ale: Mlady nemecky jezdec potreboval ke svym 50 ziskanym bodum pouhych 6 zavodu. Ve Valencii ho totiz sestrelil Karl Muggeridge a tak musel pilot Klaffi – Honda s tezkym srdcem vynechat i nasledujici Monzu.
Ovsem listina porazenych je podstatne delsi, nez ta pro dosavadni viteze.
Garry McCoy a jeho krajan Steve Martin se s trivalcovym Petronasem potopili jeste vice do hloubky, nez jejich predchudci na stejnych motocyklech. A tak McCoy ziskal prvni suche body az ve Velke Britanii, jeho stajovy kolega ziskal vloni dve Superpole, a letos take pouze 1 bod.
Take motocyklove hvezdy na Yamahach, Noriyuki Haga a Andrew Pitt patrili pred sezonou k okruhu mistrovskych favoritu, nebo aspon k tem, kteri budou jezdit pravidelne na podiovych pozicich. A jelikoz se prvni stupne podarilo Hagovi ziskat az v Silverstonu, tak se zde nabizi otazka o vynalozenem usili a vytezku cele namahy…!
A podobne se dari jejich znackovemu kolegovi Noricku Abemu, ktery bojuje predevsim s pro neho neznamymi okruhy.
Ovsem jeste hure se dari “US Boys” a hvezde AMA, Benu Bostromovi. Sedminasobny vitez WSBK se koncem roku 2004 rozhodl obetovat milionovy plat od American Honda a s Renegade Honda ma na svem konte hubenych 21 bodu a je v prubezne klasifikaci na 15. miste. Jen pro porovnani, v roce ziskala staj Renegade a Haga s Ducati celkem 6 vitezstvi !
Ducati Xerox je zrejme z toho nejhorsiho venku, ale to, co se odehravalo u hrdych Italu behem prvnich ctyr zavodu, se da slovy tezko popsat. A tak teprve Silverstone diky vitezstvi Regise Laconico obratilo list.
Ovsem: Obhajeni titulu mistra sveta je pro Ducati na hony vzdaleno. A tak Paolo Ciabatti, sef vyvojoveho oddeleni teto tovarny, musel cile sesroubovat dolu: “Jsme konkurence schopni, budeme se snazit vyhrat co nejvice zavodu, ale logickym favoritem na titul mistra sveta je Corser !”
Testy na francouzskem okruhu Magny Cours:
1. Chris Vermeulen Honda 1:41.5
2. Karl Muggeridge Honda 1:42,2
3. Norick Abe Yamaha 1:42,8
4. Sebastién Charpentier Honda SSP 1:43,2
5. Katsuaki Fujiwara Honda SSP 1:43,9
6. Ben Bostrom Honda 1:44,0
Testy a casy z Brna:
1. Max Neukirchner Honda 2:02,0
2. James Toseland Ducati 2:02,9
3. Regis Laconi Ducati 2:04,4
Soucasne testuji v Brne krome Ducati take tymy PSG- 1 Kawasaki, Yamaha Italia.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist