Kawasaki testuje ve španělské Aragonii

Přípravu na nadcházející ročník MS superbikových motocyklů zahájil tým Kawasaki Racing Team (KRT) v novém složení s jezdci Tomem Sykesem a Jonathanem Rea na dráze okruhu MotorLand Aragón. Tovární stáj Kawasaki testuje ve dnech 17. a 18.listopadu 2014 společně s týmem Ducati s jezdci Davidem Giuglianim a Chazem Daviesem plus Kenanem Sofuoglu z Puccetti Racing.

Druhý jezdec celkového hodnocení letošní sezony superbiků, britský závodník Tom Sykes, je u Kawasaki jako doma, premiéra je to především pro Jonathana Rea, který doteď závodil v sedle Hondy a v týmu KRT je tedy nováčkem. Oba jezdci ale mají poprvé možnost si vyzkoušet závodní motocykl Ninja ZX-10R ve specifikaci pro sezonu 2015.
Pro novou sezonu se připravuje řada změn v technických předpisech jako snížení možnosti úprav motorů, ceny elektroniky a další věci týkající se klíčových komponentů motocyklů. V Aragonii se tým Kawasaki také poprvé představí v tradiční barvě pro zimní testy, což je černá s motivem bílé sněhové vločky, která má uprostřed japonský znak pro zimu. Po Aragonii následuje přesun do Jerezu, kde KRT pokračuje v plánovaných testech od 24.listopadu.

„Už se nemůžu dočkat až znovu vyrazím na dráhu,“ uvedl krátce před testem Tom Sykes. „Sezona skončila docela pozdě, takže se všemi testy to teď vypadá, že první závod v Austrálii není zase tak daleko. Máme u Ninje ZX-10R nějaké změny v rámci předpisů pro rok 2015, takže se už těším až teď o něco víc zapracujeme na vývoji. David Salom letos na Kawasaki EVO odvedl kus práce a my z těchto informací budeme těžit, aby nám umožnily rychlejší progres.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist