Kalendář MS-Superbike stále nejistý

MS-Superbike 2013 stále nemá svůj pevný kalendář, ačkoliv do startu prvního závodu chybí pouze 3 dny. Jedno je jisté: Brno se určitě nepojede, místo něho by mohl v termínu 23. června zaskočit Red Bull Ring v Rakousku. Původně plánovaná Indie byla ze začátku března posunuta na polovinu listopadu a nyní je zde jedna hodně horká novinka: Na 4. srpna plánované Silverstone by dle info přímo z paddocku na Phillip Islandu mohlo být nahrazeno Tureckem!

Takovou situaci ještě MS-Superbike nepamatuje. 19. února 2013 není stále ještě jasný kalendář na letošní sezónu, přičemž koncem září 2012 byl prezentován provizorní kalendář na následující sezonu a do konce října, dle reglementu FIM musí být zveřejněn kalendář oficiální.

Tři dny do prvních tréninků sezóny 2013, pět dní do premiérového závodu a stále jsou ještě některé otazníky.

Závod v Indii byl sice posunut z března na listopad, ale: Politická situace v Indii po masových protestech není vůbec přehledná a ačkoliv nový promotér Dorna neustále veřejnost ujišťuje, že se závod bude konat, tak zároveň znovu týmům doporučila - stejně jako zástupcům médií v Melbourne - aby si rozhodně dopředu nekupovali letenky či nezamlouvali místa v hotelích na tento termín!

Brno se z kalendáře definitivně vytratilo, to je na 100%! Jestli se ale pojede 23. června opravdu na rakouském Red Bull Ringu, záleží na tom, jaký dostane tento okruh od Dorny peněžitý bonus, jinak se nepojede. Ředitelství tohoto okruhu totiž dobře ví, že na závodě MS-Superbike se vydělat prostě nedá.
A nejasný je závod ve Velké Británii na okruhu Silverstone, který se měl konat 4. srpna. Už několik sezón se v Anglii jezdí dva závody MS-Superbike, ovšem doposud si promotér v Silverstone žádné peníze nevydělal...A zřejmě už mu došla trpělivost!

Mohlo by se jet v Istanbulu: Kenan Sofuoglu je trojnásobným mistrem světa supersportů, ale přijde kvůli němu utopických 200.000 diváků? Asi ne, a přesně tento počet by znamenal vyrovnaný rozpočet! A pomůže turecká vláda? To by byla jistě záchrana, ale zatím se nevyjádřila...

Pokud by se opravdu v Turecku jelo, tak v úvahu připadá termín 15. září, tedy v termínu GP San Marina v Misanu.

Ovšem jak pro rakouský Red Bull Ring, tak pro turecký Istanbul platí stejná výchozí pozice: Uspořádáme MS-Superbike, pokud se nám to finančně vyplatí.

Ovšem toto vyjádření není nic nového, pořadatelé na Masarykově okruhu by jistě mohli zpívat stejnou písničku, zda se vyplatí pořádat závody MS-Superbike nebo nevyplatí...

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist