Jürgen vd Goorbergh pojede v Assenu

V barvách týmu Rizla Suzuki pojede sympatický Jürgen vd Goorbergh závody Mistrovství světa superbiků v holandském Assenu.

Holandský jezdec Jürgen vd Goorbergh se postaví na start závodů World Superbike, které se budou konat první zářijový víkend v jeho rodné zemi. Na okruhu Van Drenthe v Assenu se Goorbergh představí v sedle motocyklu Suzuki GSX-R1000 týmu Rizla Suzuki.
Sympatický jezdec letos zahájil sezónu v supersportovém týmu Ducati Selmat, na konci dubna se však ve zlém s tímto týmem rozešel. Později úspěšně zasáhl coby náhradník Makoto Tamady do seriálu MotoGP, kde absolvoval závody v Číně a Francii. Nyní ho tedy čeká v pořadí již třetí světový šampionát během jedné sezóny.
"Motocykl se kterým bude Jürgen jezdit je skutečný tovární stroj, který patří mezi přední stroje superbikového šampionátu Británie," říká manažer Suzuki Netherlands pan Henk Salomons. "Motor stroje bude naprosto stejný s tím, který ve svém stroji používá vedoucí jezdec šampionátu Troy Corser. "
"Vždy bylo mým cílem jezdit Mistrovství světa Superbike," říká samotný Jürgen Van Den Goorbergh. "Když jsem poprvé nastoupil v Mistrovství světa Supersport, měl jsem dvouletý plán jak se dostat do Superbike. Tento plán se nepodařilo na začátku letošní sezóny dokončit. Nyní jsem ovšem tam. Suzuki se již osvědčila především devíti letošními vítězstvími ve WSBK a já jsem touto příležitostí opravdu vzrušený."

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist