Jules Cluzel míří do superbiků

Letošní velké a příjemné překvapení supersportového šampionátu, nováček který přišel z Grand Prix kubatury Moto2 Jules Cluzel, bude týmovým kolegou Leona Camiera v týmu FIXI Crescent Suzuki.

Jules Cluzel se letos stal vicemistrem světa v supersportech a po rozchodu britského superbikového týmu FIXI Crescent s původně uvažovaným Francouzem Sylvainem Guintolim tak nahradí svého krajana právě on. Na posledních testech zkoušel sice tento tým Australana Joshe Waterse, ale ten byl hodně pomalý a zaostal za týmovou jedničkou Camierem o 2,8 sekundy, což pochopitelně nestačilo k podepsání smlouvy.

Jules Cluzel nesehnal na letošní rok místo v seriálu Grand Prix v kubatuře Moto2 a musel tak vzít za vděk supersportovým šampionátem, kde jezdil s motocyklem Honda CBR 600RR v britské stáji PTR Honda. Zde si ale jako Rookie vedl opravdu skvěle a dokázal 4 závody vyhrát a ještě 4x byl odmávnut šachovnicovým praporkem na podiová umístění. To vše pak znamenalo titul vicemistra světa. Nyní tedy pojede jako týmový spolujezdec Leona Camiera v týmu Crescent Suzuki: "Jsem opravdu zvědavý, co mě v týmu Crescent Suzuki očekává. Pro mě je to hodně velký krok v mé kariéře, ale jsem hodně šťastný", řekl po podepsání smlouvy 24-letý francouzský jezdec a dodal: "Když přišla nabídka do World Superbike se Suzuki, tak jsem se nemusel vůbec rozmýšlet a hned jsem řekl ano. Jsem hodně namotivovaný pro celý tento projekt a vím, že je to přesně taková záležitost, na kterou jsem čekal a kterou jsem chtěl".
První test s motocyklem GSX-R bude mít Francouz v lednu ve Španělsku, tedy ještě předtím, než 24. února začne nová sezona prvním závodem na Phillip Islandu.

"Určitě budu pro první závod dobře připraven a mám v plánu se nejen učit rychle, ale především inteligentně. Už se nemohu dočkat, až se poprvé posadím na tento nový motocykl. Těším se hodně na spolupráci s britským týmem. Pojedu jak nejlépe umím a určitě zajedu několik dobrých výsledků"., řekl dále velmi spokojený Jules Cluzel.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Libor Bedřich - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist